Ar bērniem
08.06.2017

Ko tev iemācījis Harijs Poters?

Komentē
0

"Satori" sadarbībā ar Harija Potera dienas nometni rīkoja konkursu, kurā bērnus aicināja atrast un iesūtīt filozofiskus citātus, kas izlasīti kādā no Dž. K. Roulingas septiņu romānu sērijas "Harijs Poters" grāmatām. Spožākā citāta atradējam balvā tika solīta dalība Harija Potera dienas nometnē, kas šovasar norisināsies Torņkalnā.

Par spožākā citāta autoru konkursa neatkarīgā žūrija izvēlējusies astoņus gadus vecā Stanislava Marceli Trilliča atrasto citātu, kas pieder ilggadējam Cūkkārpas direktoram Baltusam Persivālam Vuldfrikam Braienam Dumidoram (no grāmatas "Harijs Poters un filozofu akmens"). Kā atzīst konkursa uzvarētājs Staņislavs, Harijs Poters viņam ir palīdzējis saprast to, kas ir drosme, gudrība un draudzība, kā arī iemācījis, kā jāspēlē kalambols.

 

"Īstenība – tas ir kas vienlaikus skaists un drausmīgs, tāpēc pret to vienmēr jāizturas ar lielu piesardzību." /Baltuss Dumidors/

 

Piedāvājam arī pārējo konkursa dalībnieku atlasītos filozofiskos citātus, kas atrodami kādā no "Harija Potera" sērijas grāmatām:

"Ir krietni jāsaņemas, lai stātos pretī ienaidniekam, bet ne mazāka drosme ir nepieciešama, lai stātos pretī draugiem, ja šķiet, ka viņi rīkojas nepareizi."

"Domāju, ka spēšu pats noteikt, kuri ir pareizie un kuri – nepareizie draugi."

"Tu, Harij, varētu izskatīties arī mazliet priecīgāks – mums ir vesela nedēļa laika, pirms uzzināsim, cik draņķīgi mums ir gājis, vēl ir par agru bēdāties."

"Lai nokļūtu otrā pusē, mums jāizspēlē partija."

"(Šī nav vis maģija, bet gan loģika, loģikas uzdevums.) Daudziem jo daudziem dižiem burvjiem galvās nav ne naga melnuma loģikas, un viņi paliktu šeit iesprostoti uz laiku laikiem."

"Nav ne labā, ne ļaunā, ir tikai varenība – un tie, kas ir pārāk vāji, lai pēc tās tiektos..."

"Man ir forma vien tad, kad varu aizņemties kāda cita ķermeni... vienmēr gan ir bijuši tādi, kas gatavi ielaist mani savās sirdīs un prātos..."

"Tas, kas pazemē notika starp jums un profesoru Drebeli, tiek turēts stingrā noslēpumā, tāpēc par to, protams, runā visa skola."

"Galu galā, cilvēkam, kura galvā valda kārtība, nāve ir vien nākamais lielais piedzīvojums."

"Tikai nelaime tā, ka cilvēkiem piemīt talants izvēlēties tieši to, kas viņiem pašiem nes lielāko ļaunumu."

"Vienmēr sauc lietas īstajos vārdos. Bailes no vārda dara lielākas bailes no tā nēsātāja."

"Tā kā viņš nav dzīvs, arī nonāvēt viņu nevar."

"Ja ir kas tāds, ko Voldemorts nespēj saprast, tā ir mīlestība. Viņš nesaprata, ka tik spēcīga mīlestība, ar kādu jūsu māte mīlēja jūs, nepazūd bez pēdām.(..) tik bezgalīga mīlestība sargās mūs visu mūžu, pat tad, kad mūs mīlējušais cilvēks jau būs miris."

 

Vairāk par šovasar Torņkalnā notiekošo Harija Potera dienas nometni iespējams uzzināt nometnes mājaslapā un feisbukā. Nometne paredzēt bērniem vecumā no 7 līdz 15 gadiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!