dzimmijs13
pirms 5 gadiem
"Bet visnoslēpumainākais efekts katras civilizācijas sabrukumā ir saistīts ar tās sarežģītības zaudēšanu un došanos arhaisma virzienā." - bet vai šis process (saraustīti, protams), jau nenotiek, acīmredzamākais piemērs uzreiz būtu tieši klimata pārmaiņu apdraudētāko reģionu epizodiskie mēģinājumi ieviest arhaiskos šariata likumus. Pagaidām gan vēl ne īpaši veiksmīgi, bet vairāk kā iespējama intensitātes pieaugšana.
Bet arī "slēptāks" process, varbūt paradokss ka tieši mūsu civilizācijas augstāko tehnoloģiju sasniegumi jau sāk nodrošināt apziņas ahaizāciju, ar viegli uztveramajām bildītēm? Vienlaikus, jo "attīstītāki", jo vieglāk ievainojami... nācās pabūt netālu no NY 2003 gada "blackout" brīdī - visas pasaules šodienas Roma paralizēta - jo, kaut kur uz līnijas uzkritis kāds zars, kas izraisījis datoru smadzenēs ķēdes reakciju.
Pat mazākais satricinājums mūs var paralizēt - arhaizēt - iznīcināt.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!