Antons Austriņš
pirms 4 gadiem
Paldies filozofam Artim Svecei par pārdomām un filozofa, kā mūžam atbildi meklējošā aprakstu. Šis apraksts gan šķiet pārlieku vispārinošs, jo nereti filozofi ir atsacījušies no šaubām tur, kur atsacīties no tām ir bijusi racionālālākā izvēle. Piemēram, neesmu eksperts Jesajas Berlina bibliogrāfijā, taču saskarties ar liberālisma apšaubīšanu viņa darbos nav izdevies.

Līdzīgi arī, manuprāt, šajā situācijā, kad pat neesot vides ekspertam visai viegli novērojamas regulāras meteoroloģiskās anomālijas un to pieaugošā progresija, racionālāka šķiet teikšana "Jā" nevis "nevar zināt". Tādēļ ka, pat ja klimata pārmaiņas nav, vai arī nav cilvēku izraisītas, tas izšķērdīgais dzīves veids, un vienaldzīgā attieksme pret apkārtējo vidi ir jau katastrofa pati par sevi. Ātrā ēdināšana tāpat kā ātrā mode, kuras ņemtas atsevišķi ir lielāks vidi degradējošais faktors kā auto, avio un jūras transports kopā ņemti ir pietiekams iemesls izvērtēt pašreizējo Rietumu dzīvesveidu un patērētāju kultu. Un tad, ja klimata pārmaiņas patiešām izrādīsies kaut kāda sazvērestība, kuru izplānojuši delfīni, lai aizkavētu cilvēces attīstību, kopumā mēs visi būsim tikai ieguvēji.

dzimmijs13
pirms 4 gadiem
Tad pat neatkarīgi, vai klimats sasilst dabiski cikliskā, vai antropogēnā, vai to abu kombinācijā - problēmas būtība ka mūsu lolotā, ērtības nodrošinošā infrastruktūra nav paredzēta pārmaiņām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!