Aktualitātes
12.03.2019

Klajā nāks filma par "Gredzenu pavēlnieka" autoru Dž. R. R. Tolkīnu

Komentē
0

10. maijā pasaules pirmizrādi piedzīvos biogrāfiskā filma "Tolkīns", kuras galvenais varonis ir angļu rakstnieks, fantāzijas triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" autors Džons Ronalds Rūels Tolkīns.

Filma sekos Tolkīna kļūšanai par rakstnieku un vedīs cauri viņa skolas gadiem, kad bez vecākiem palikušais Tolkīns atrod draudzību, mīlestību un radošo iedvesmu starp citiem skolā atstumtajiem. Kā apgalvo filmas veidotāji, gan šī pieredze, gan nākamā rakstnieka gaitas Pirmajā pasaules karā, kas arī attēlotas filmā, kļuvušas par iedvesmas avotiem viņa zināmākajiem darbiem – romānam "Hobits" un "Gredzenu pavēlnieka" sērijai, kuru darbība risinās izdomātā pasaulē Viduszemē (ja nezini, kas, pie velna, ir hobits, ieskaties šajā Lienes Lindes rakstā).

Filmas režisora Domes Karukoski zināmākais darbs ir biogrāfiskā filma par geju kultūras ikonu, mākslinieku Tomu no Somijas, kas bija Somijas pieteikums "Oskara" balvai kategorijā "Labākā filma ārzemju valodā".

Tolkīnu filmā atveido Nikolass Holts, kurš nesen guva atzinību par spilgtu otrā plāna lomu 10 "Oskariem" nominētajā filmā "Favorīte", savukārt Tolkīna mūža mīlestību un sievu atveido Lilija Kolinsa.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!