"Ūdeņraža nakts". Foto: Andrejs Strokins
 
Aktualitātes
20.09.2018

"kim?" svin 10 gadu jubileju

Komentē
0

Atzīmējot "kim?" Laikmetīgās mākslas centra dibināšanas desmitgadi, "kim?" piesaka plašu pasākumu programmu, kas turpināsies līdz pat nākamā gada maijam.

"kim?" Laikmetīgās mākslas centra desmitgades svinības atklāja vērienīga performanču programma "Ūdeņraža Nakts", kas tapa, sadarbojoties ar Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra direktori Mariju Arūso (Maria Arusoo), un tika prezentēta mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros š.g. 8. septembrī Sporta 2 teritorijā.

Arūso kūrētajā sešu stundu garajā nepārtraukto performanču maratonā "Ūdeņraža Nakts" piedalījās tādi starptautiski zināmi performanču mākslinieki kā Marija Metsalu, sadarbojoties ar Meriki Estnu, Nataša Papadpolu, Anni Puolaka, sadarbojoties ar Martu Trekteri, Laima Jaunzema, Neti Nūganena un Regret. Pasākums pievērsās tematiem, kas saistīti ar ķermeni, - kultūrismam, ķermeņa valodai, ķermeņa šķidrumiem, barošanai un citiem.

"kim?" Laikmetīgās mākslas centra desmitgades svinību programmu turpinās 13. Baltijas Triennāles Rīgas izstāde, kuras oficiālā atklāšana norisināsies š.g. 21. septembrī "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā, izstāde "Barbars Parīzē" un to pavadošā publikācija "Aktīvā māksla", kuras atklāšana gaidāma š.g. 12. novembrī "Foundation d’Entreprise Ricard" Parīzē, kā arī Katrīnas Palmeres (Katrina Palmer) un Katrīnas Neiburgas personālizstāžu atklāšana 2019. gada 11. aprīlī "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā. Programmas izskaņā notiks Daigas Grantiņas veidotā Latvijas paviljona atklāšana 58. Venēcijas mākslas biennālē 2019. gada 10. maijā. Tās galvenais organizators ir "kim?" Laikmetīgās mākslas centrs, un projekts tiek veidots, sadarbojoties ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru.

"kim?" Laikmetīgās mākslas centrs tika dibināts 2009. gadā. Tā nosaukums ir abreviatūra no nerimstošā jautājuma: "Kas ir māksla?" Kopš dibināšanas "kim?" bijušas skatāmas vairāk nekā 150 latviešu un ārvalstu mākslinieku izstādes, kā arī notikušas lekcijas, semināri, lasījumi un performances.

 

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!