Aktualitātes
04.10.2018

"kim?" aicina ziedot bērnu, jauniešu un senioru bezmaksas izglītības programmas saglabāšanai

Komentē
0

Laikmetīgās mākslas centrs "kim?" jau divus gadus rīko mākslas izglītības programmas bērniem, jauniešiem un senioriem, un šajā laikā nodarbības apmeklējuši vairāk nekā 8000 dalībnieku. Taču līdz ar pārmaiņām nodokļu sistēmā ir būtiski samazinājies uzņēmumu ziedojumu apmērs sabiedriskā labuma organizācijām, to starpā arī "kim?", tāpēc "kim?" uzsācis ziedojumu vākšanas kampaņu "Māksla nešķiro! Dod iespēj ikvienam!", lai lūgtu sabiedrību atbalstīt  sociāli mazāk aizsargāto grupu iesaisti kultūras aktivitātēs, raksta "kim?" pārstāvji.

Linda Vigdorčika, Laikmetīgās mākslas centra "kim?"izglītības programmas izveidotāja un vadītāja: "Māksla cilvēkus nešķiro. Tā ir nepieciešama ikvienam, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, ienākumu līmeņa vai kādas citas sociālās iezīmes. Tāpēc, veidojot programmu, viens no nosacījumiem bija tās pieejamība ikvienam bez maksas."

Kā norāda biedrības pārstāvji, mākslas izglītība ir visā pasaulē pieņemta prakse, kas šobrīd Latvijā tikai uzsāk savu attīstību. Līdz šim "kim?" mākslas nodarbības ir bijušas brīvi pieejamas ikvienam.

Bezmaksas tūres un nodarbības ir nodrošinātas arī sociāli mazaizsargāto grupu pārstāvjiem. Veidojot izglītības programmu Kim?, ir ņemti vērā pasaulē atzītākie programmu modeļi, izglītojot par laikmetīgo mākslu un tās tendencēm bērnus, jauniešus un seniorus.

Zane Čulkstēna, Laikmetīgās mākslas centra "kim?"dibinātāja: "Kā liecina atsauksmes un kā redzams šīs kampaņas videomateriālos, mūsu darbs ir cilvēkiem svarīgs un tiek augstu novērtēts. Kamēr mums nav pieejami pastāvīgi projektu konkursi vai citi resursu avoti šīs programmas nodrošināšanai, mums jālūdz sabiedrības atbalsts "kim?" izglītības programmas turpmākai darbībai. Mums visiem kopā šī summa nav liela: 30 000 eiro, lai bērni, jaunieši un seniori varētu bez maksas iepazīt laikmetīgo mākslu."

Programmas ietvaros tiek rīkotas bezmaksas tūres mākslas galerijā, semināri un radošās darbnīcas. Tiek iesaistīti pirmsskolas vecuma bērni, jaunieši, seniori, valsts aprūpes iestādēs esošie, cilvēki ar invaliditāti un daudzu citu sociāli mazaizsargāto grupu pārstāvji.

"kim?" ir bezpeļņas nevalstiskā organizācija, kuras mērķis ir laikmetīgās mākslas izstāžu rīkošana un sabiedrības izglītība. "kim?" pastāv no 2009. gada, bet izglītības programma - no 2016. Šo divu gadu laikā ir nodrošināti bezmaksas pasākumi vairākiem tūkstošiem bērnu, pusaudžu, jauniešu un senioru.

 Laikmetīgās mākslas centram"kim?" ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas paredz, ka ziedotāji - gan privātpersonas, gan uzņēmumi - var saņemt nodokļu atlaides.

Ziedojumu iespējams veikt:

Ar pārskaitījumu kontā LV37HABA0551042014804 (Swedbank)

PayPal kontā [email protected]

"Kim?" interneta vietnē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!