zei
pirms 6 gadiem
drusku būtu jānošķir pārliecība no psihes traucējumiem, teiksim, ne jau katram nopietns liksies jeņķiskais uzstādījums, ka kautrīgs ir tas, kurš nelien priekšplānā. patiesībā, neviens nespēj īsti loģiski paskaidrot: kāda velna pēc jālec uz ambrazūras. vai gan tīri praktiski, nav novērots, ka to, kurš izlien priekšā, to pirmo nogāž ar sūdiem. bez tam, iedomāsimies vienkāršu ainiņu iet pazīstams personāžs, kura bildes uz katra staba, kura biogrāfija izķidota pa sīkumam un nāku es, kurš nav nevienam zināms, kurš no mums ir izdevīgākā situācijā - tas, par kuru ir visa informācija, vai tas, kurš veiksmīgi nomaskējies?
nekad neesmu sapratis, šo raušanos priekšplānā citādi, kā audzināšanas sekas -- tie, kuri maksā ir ieinteresēti, lai tie, kuri ražo ņiprāk skaraidelētu un visu ko skrūvētu, tāpēc tika izdomāta sacensība: tas, kurš vairāk saskrūvēs būs baigais kekss, bet tas, kurš savam saimniekam nelaizīs būs lūzeris. citādi es to nevaru izskaidrot, kāpēc šķietami normāli cilvēki tā lien zem izkapts visos portālos, lai viņus tur apspļauda? slēpts mazohisms? kas vēl?
vienīgais, ko varu iedomāties - tās paša saimnieka-verga attiecības - ja nopietni samaksā, tad ir vērts ļauties dubļiem... no otras puses, māksliniekiem tak tik daudz neviens nemaksā, ja citu neko neproti... bet vai tad obligāti jāeksponējas?... kāds varētu loģiski izskaidrot, kāpēc tik daudzi cilvēki pat PAR PLIKU VELTI gatavi izstādīties?

zane.z.
pirms 6 gadiem
Jauks raksts - gan saturs saistošs, gan valoda ļoti lasāma. Ja nu vienīgi beigas tādas pārāk straujas.
Un nesapratu, kā domāts tas, ka kautrībai (tāpat kā ar laimei) nav jākļūst par pašmērķi.

kuģis
pirms 6 gadiem
pieredze liecina, ka kautrīguma spekulācijas ne tikai izrādās patiesas, bet arī nemaz nepārspīlē, gluži otrādi - patiesībā'izrādās trakāk.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Jā, interesantas pārdomas. Visiem autores apgalvojumiem man pretī "likās" mana pieredze un vai nu es atkal domāju un uztveru pasauli citādāk.
Lūk,es mēdzu nokaunēties un pat nokautrēties arī vienatnē. Man nav bagāta dzīvnieku mīļotājs pieredze,bet manuprāt, suņi mēdz gan nokaunēties, gan nokautrēties, ko nekad nedara kaķi, piemēram, un par sarkšanu mēs nespējam spriest. Es esmu redzējusi kā smaida izteiksmi suņa sejā ( ja sunim ir seja, ne tikai purns).
Manuprāt, savu kautrību es esmu pazaudējusi proporcionāli tam cik iepazinusi cilvēkus, viņu vājības, viņu maskēšanos, liekulību utt. Varbūt, ka tas kaut kādā mērā saistīts ar nodzīvotajiem gadiem un dzīves pārbaudījumiem, kad apzinies, ka esi izturējusi, ka neesi kļuvusi par "cūku" dzīvē, lai cik liels vilinājums kādreiz arī būtu bijis.
Katrā ziņā, ir ko padomāt.
Lūk, mans bijušais mīļākais man stāstīja par savu jauno mīlestību. Izskatījās kā nevainīgs eņģelis, kautrīga, sarkstoša, bērniškīgu seju. Viņi sāka dzīvot kopā un nejauši viņš atvēra un izlasīja viņas tādus kā dienasgrāmatu ierakstus lekciju pierakstos - ka paralēli viņu attiecībām, viņa eņģelis nespēj saraut attiecības ar citiem vīriešiem un ka viņu nogurdinot tik daudz seksa. Tā kā arī skaistās, ļoti skaistās un kautrīgās Rīgas meitenes mēdz slēpt aiz savas sarkšanas neizprotamu pasauli. Vispār viss ir sarežģītāk kā izskatās, kā mēs spējam aptvert.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!