Ilze Ozoliņa
pirms 4 gadiem
Bet tā īsti, kas tad ir intelliģence, neviens nepateica...

mindthegap
pirms 6 gadiem
Jā, nenoliedzami – histēriskais sieviešu sitējs un ētiķis sīlis ir patiesi apbrīnojams inteliģences jēdziena pārzinātājs.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Kā, cienījamā Akmens kundze, šeit nav burvestība? https://www.youtube.com/watch?v=5-MT5zeY6CU Vai atkal kaut ko ne tā sapratu?

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Bet kāpēc inteliģence pārsvarā (vismaz absolūti neinteliģentam mietpilsonim vulgaris lasot radās tāds iespaids) tiek sasaistīta ar demokrātiju? Vai tad, piemēram, Aristofāns, rakstīdams "Jātniekus", demokrātijas... hm, pat nezinu, talantīgāko, ironiskāko kritiku, bija neinteliģents?
Te nesaku ka demokrātija nepareiza, ne par to stāsts.

akmens
pirms 6 gadiem
Anekdote - viens tipiņš vienmēr pareizi pareīzi pareģo laiku. Viņam jautā, kā jums tas izdodas? Atbilde - es noklausos laika prognozi šai dienai pa radio un saku to otrādi. Kur te jāsmejas? Ja man kāds saka, ka viņš ir inteliģents, es domāju par viņu otrādi! Ja kāds man saka, ka viņš nav inteliģents - es esmu par viņu tādās pašās domās.
Vai Bahs un Bethovens bija inteliģenti? Jūs teiksiet, ka es esmu idiots. Jā, bet Johana Sebastjana Baha un Ludvika van Bethovena mūzikā nav burvestības, Volfganga Amadeja Mocarta un Georga Fridriha Hendeļa mūzikā tā ir.

malva
pirms 6 gadiem
Man jau šķiet, ka par inteliģenci var pateikt divos vārdos - daiļa dzīvošana. Kā tautas dziesmā: ``Apsaāvu baltas kājas Pie sārtiem lindrakiem: Dievam tika - tautām žēl, Ka mēs daiļi dzīvojam.`` Kas nav jāsaprot burtiski - baltas zeķes pie sārtiem lindrakiem. Tajās baltajās zeķēs un sārtajos lindrakos ir viss, kas pieder pie inteliģences - gudrība, tīrība, maigums un skaistums domās un darbos.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!