Aktualitātes
15.05.2007

„Kas būs”: Ekskursijas 18., 19. un 20. maijā

Komentē
0

„Trajektorija 4: A.k.a Laikmetīgās mākslas institūts” aicina 18., 19., un 20. maijā piedalīties 4 ekskursijās pa dažādām Rīgas vietām, kas iepazīstinās ar dažādu pilsētas teritoriju attīstību un nākotnes vīzijām.

Ekskursijas ir nīderlandiešu mākslinieku pāra Bik Van Der Pol (www.bikvanderpol.net) iniciēts projekts un viņi aicinājuši Latvijas sabiedrībā zināmus cilvēkus dalīties pārdomās par Rīgas attīstības vīzijām un ģentrifikācijas norisēm Rīgā. Ģentrifikācija - panīkušu pilsētas teritoriju pārveidošana par ekskluzīviem rajoniem - ir fenomens, kas piedzīvots daudzviet Eiropā un arī Rīgā šobrīd visizteiktāk vērojams Andrejsalā un Ķīpsalā.

18. maijā plkst. 16.00 apm. 1,5 h ilgu ekskursiju angļu valodā pa Ķīpsalu vadīs arhitekts Jānis Lejnieks. Tikšanās vieta - trolejbusu pietura aiz Vanšu tilta (virzienā prom no centra).

19. maijā plkst. 12.00 Bolderājas grupas pārstāvji Vladimirs un Sandra Jakušonoki aicinās apm. 3 h garā ekskursijā pa Bolderāju (latviešu un krievu valodās). Tikšanās vieta - Anglikāņu baznīca.

20. maijs būs veltīts Andrejsalai. Plkst. 12.00 Jaunrīgas attīstības uzņēmuma Valdes priekšsēdētājs Valters Māziņš iepazīstinās ar nākotnes iecerēm Andrejsalā. Tikšanās pie zilā uzraksta „Andrejsala” pie dzelzceļa pārbrauktuves Dienvidu galā. Pēc ekskursijas dalībnieki aicināti uz pikniku kopā ar nīderlandiešu māksliniekiem Lizbeti Biku un Joss van der Polu pie hosteļa „Singalong” Andrejsalā.

Pēc tam plkst. 15.00 mākslinieks un „Singalong” radītājs Linards Kulless iepazīstinās ar Andrejsalas mākslinieku vidi un vīziju, kā šī teritorija varētu tikt attīstīta.

Ekskursijas noslēgs projektu „Trajektorija 4: A.k.a Laikmetīgās mākslas institūts”, kas bija Stokholmas kuratores Marijas Lindas versija par neeksistējošas mākslas institūcijas ideālu programmu. Šis „Laikmetīgās mākslas institūts” uz diviem mēnešiem iemitinājies pieticīgajā LMC Projektu telpā „Ēdnīca” Andrejsalā un zem tā nosaukuma kopš aprīļa sākuma bija skatāmas divas izstādes (Karīna Elberga, Andris Eglītis un „Nav gara, tikai čaula”).

LMC projektu telpa „Ēdnīca” Andrejsala, Andrejostas iela 4
Izstāde „Nav gara, tikai čaula”atvērta līdz 27.maijam.
Izstādes darba laiks: C,P,S 13.00-19.00/ Sv 13:00-18:00
Ieeja izstādē un dalība ekskursijās bez maksas
www.lcca.lv

Organizē: Laikmetīgās mākslas centrs, Transform eipcp.net
Finansē: VKKF, Kultūra 2000, LRKM, RDKP, Mondrian Foundation

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!