Kadrs no filmas "Veikala zagļi"
 
Aktualitātes
20.05.2018

Kannu kinofestivāla 2018 galveno balvu iegūst japāņu drāma "Veikalu zagļi"

Komentē
0

19. maijā svinīgajā Kannu kinofestivāla 2018 apbalvošanas ceremonijā galveno balvu – Zelta palmas zaru – ieguva japāņu režisora Kore-eda Hirokazu drāma "Veikalu zagļi" (Shoplifters), kas vēsta par sīku blēžu ģimeni, kas pieņem uz ielas atrastu bērnu.

Savukārt Grand Prix ieguva amerikāņu režisora Spaika Lī filma "BlacKkKlansman", kas vēsta par melnādainu policistu, kurš iefiltrējas Kuklukslanā.

Par labāko režisoru atzīts poļu izcelsmes britu režisors Pāvels Pavļikovskis par filmu "Cold War".

Žūrijas balva piešķirta libāņu režisores Nadīnes Labaki filmai "Capernaum" – skaudram stāstam par bērnu dzīvi Beirūtas nabadzībā.

Īpašā festivāla balva piešķirta franču kinorežisoram Žanam Likam-Godāram par filmu "The Image Book", kas ielūkojas mūsdienu arābu pasaulē. Pēc žūrijas sacītā, Godārs balvu pelnījis par "nerimstošiem centieniem definēt un pārdefinēt kino iespējas".

Par labāko aktrisi atzīta Samala Jesļamova par lomu krievu režisora Sergeja Dvorcevoja filmā "Akya", labākā aktiera balvu ieguva Merčello Fonte par lomu itāļu režisora Mateo Garones filmā "Dogman".

Šīgada Kannu kinofestivāls Latvijai bija īpašs, jo tajā pasaules pirmizrādi programmā "Kannu klasika" piedzīvoja Rolanda Kalniņa filma "Četri balti krekli".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!