Aktualitātes
13.12.2019

Kaņepes kultūras centrs atklās Latvijā pirmo pārtikas apmaiņas ledusskapi

Komentē
0

No 19. decembra Kaņepes kultūras centrā būs pieejams Latvijā pirmais "Kopienas skapis", kurā cilvēki varēs atstāt sev nevajadzīgus pārtikas produktus, kas varētu būt noderīgi kādam citam.

""Kopienas skapis" (angļu val. Community Fridge) ir ledusskapis, kas atrodas publiskā vietā, ir ikvienam viegli pieejams un kurā ikviens var ievietot vai izņemt ēdienu," teikts Kaņepes kultūras centra paziņojumā. " Mūsu motivācija izveidot šo nekomerciālo un privāto pārtikas "apmaiņas punktu" ir priekšlikums un reizē pārliecība, ka nepastāv pārtikas pārprodukcija, bet nevienlīdzība tās izlietojumā un pieejamībā. "Kopienas skapis" būs kā iniciatīva pret pārtikas izšķērdēšanu — tā vietā, lai izmestu ēdienu, kas šķiet nevajadzīgs, negaršīgs vai lieks, visi ir laipni aicināti to atstāt "Kopienas skapī"."

Pirmo reizi "Kopienas skapis" tika izvietots 2012. gadā Vācijā un Spānijā, tad sekoja Lielbritānija, Jaunzēlande un Indija. Pašlaik jau ir izveidojusies ķēde ar organizācijām un apvienībām, kas uz brīvprātības principa šādus "Kopienas skapjus" tīra, uztur un organizē to izvietošanu. Kaņepes kultūras centra terasē esošais "Kopienas skapis" būs pirmais šāda veida publiskais ledusskapis Latvijā.

"Kopienas skapi" atklās 2019. gada 19. decembrī, tas būs atvērts lietošanai katru dienu no plkst. 12.00 līdz Kaņepes kultūras centra slēgšanas laikam.

Vairāk informācijas KKC mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!