Aktualitātes
27.10.2017

Kaņepes Kultūras centrā diskutēs par Kopdzīves likumu

Komentē
0

Lai rosinātu sabiedrību diskutēt par aktuālām un sabiedrībai nozīmīgām tēmām, Kaņepes Kultūras centrs kopā ar iniciatīvu platformu "ManaBalss.lv" uzsāk diskusiju ciklu "ManaBalss diskutē". 30. oktobrī plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks pirmā no diskusijām – "Kopdzīve un/vai laulība?"

"Viena no veselīgas sabiedrības pazīmēm ir spēja sarunāties arī par neērtām tēmām, paust savu viedokli argumentēti un nosvērti un uzklausīt dažādus viedokļus. "ManaBalss" ir lieliska platforma pilsonisku iniciatīvu realizēšanai, taču diemžēl ne vienmēr šīs iniciatīvas gūst plašāku rezonansi sabiedrībā. Viens no iemesliem tam varētu būt arī kvalitatīvu klātienes diskusiju trūkums. Kaņepes Kultūras centrs ir ne tikai vieta, kur notiek koncerti, kino un lekcijas, bet arī vieta, kas sniedz gan fizisku, gan konceptuālu telpu sabiedrības pašrefleksijai, tāpēc šāda veida projekti mūs ļoti uzrunā," stāsta Kaņepes Kultūras centra vadītāja Liene Jurgelāne.

Pirmā diskusija "Kopdzīve un/vai laulība?" ir saistīta ar šobrīd platformā "ManaBalss" iesniegto Jura Pūces iniciatīvu par Kopdzīves likumu; šobrīd šī iniciatīva ir savākusi gandrīz 9000 balsis. Ar iniciatīvas tekstu var iepazīties šeit.

"Diskusiju centīsimies veidot sabalansētu, to vadīs moderators un tajā piedalīsies četri runātāji. Vēlamies aplūkot šo jautājumu no pēc iespējas vairāk skatupunktiem, tāpēc esam uzaicinājuši dažādu grupu un viedokļu pārstāvjus. Mūsu kā organizācijas attieksme pret tēmu ir neitrāla, šo principu saglabāsim visās diskusijās," stāsta platformas "ManaBalss" pārstāvis Jēkabs Ščipčinskis.

Diskusiju "Kopdzīve un/vai laulība?" moderēs Artis Ozoliņš, tajā piedalīsies iniciatīvas autors Juris Pūce, Siguldas katoļu draudzes prāvests Rihards Rasnacis, kustības "Īsta mīlestība gaida" lektors Ulvis Kravalis un organizācijas "Mozaīka" vadītāja Kristīne Garina.

Tā kā Kopdzīves likums dotu iespēju nelaulātiem pāriem juridiski nostiprināt savas attiecības un tiesības, diskusijā ir plānots aplūkot šādas pieejas plusus un mīnusus, piemēram, kādas sekas šāds likums atstātu uz ģimenes vērtībām. Kopdzīves likums arī viendzimuma pāriem dotu iespēju iegūt tādas pašas tiesības, kādas šobrīd pastāv laulātajiem, un diskusijas dalībnieki vērtēs, vai tas ir atbalstāmi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!