Aktualitātes
27.10.2018

Kanādā ārsti sāks izrakstīt mākslas muzeja apmeklējumus

Komentē
2

Kanādas Frankofono ārstu apvienība (MFdC) izveidojusi sadarbību ar Monreālas Mākslas muzeju (MMFA), un tās ietvaros ārsti varēs izrakstīt pacientiem, kas cieš no fiziskās vai garīgās veselības problēmām, kā arī viņu tuviniekiem bezmaksas muzeja apmeklējumus.

Projekta īstenotāji savu iniciatīvu pamato ar zinātniski pierādītu faktu, ka māksla pozitīvi ietekmē veselību, jo, līdzīgi kā fiziskas aktivitātes, vairo labsajūtas hormonu izdalīšanos organismā un var palīdzēt hronisku sāpju, depresijas, stresa un nemiera gadījumos. Ārsti arī uzsver, ka šis pilotprojekts ir bez precedenta globālā mērogā.

Ārsti, kas piedalās šajā projektā, izrakstīs līdz 50 muzeja apmeklējumiem pacienta atveseļošanās laikā. Katru brīvbiļeti varēs izmantot divi pieaugušie un divi nepilngadīgie.

Iniciatīvā līdz šim ir iesaistījušies 100 ārsti, kas liecina, ka ārsti ir atvērti šai alternatīvajai praksei.

"Essmu pārliecināta, ka 21. gadsimtā kultūrai veselības saglabāšanā būs tikpat liela nozīme, kāda 20. gadsimtā bija fiziskām aktivitātēm," paziņojusi Monreālas mākslas muzeja direktore Natālija Bondila.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!