Ar bērniem
19.10.2017

Kampaņa "Maziem mirkļiem ir liela nozīme" rīkos bezmaksas seminārus novados

Komentē
0

Labklājības ministrijas iniciētā projekta "Maziem mirkļiem ir liela nozīme" laikā Latvijas pašvaldībās tiks organizēti ceļojošie semināri, mudinot vecākus vairāk laika un uzmanības veltīt bērniem. Domu apmaiņu vadīs psiholoģe Kristīne Balode un trīs meitu tēvs Armands Simsons. Pasākumos arī tiks sveiktas ģimenes, kas augstu tur godā ģimeniskās vērtības. Seminārus visi interesenti var apmeklēt bez maksas.

Kampaņas ceļojošo semināru plāns: piektdien, 20. oktobrī pirmais seminārs notiks Ikšķiles novada pašvaldībā – Veselības un sociālo lietu pārvaldē (Daugavas prospektā 34). Semināri plānoti arī Cēsīs, Mārupē, Jelgavā, Valkā, Salaspilī, Kuldīgā, Dobelē, Daugavpilī.

Pasākumos tiks sniegta praktiska un noderīga informācija par to, kādas ir vecāku tiesības, savukārt dzīvespriecīgais tētis A. Simsons dalīsies ar praktisku informāciju un idejām, kā interesanti pavadīt laiku ar saviem bērniem, varēs ieklausīties psiholoģes Kristīnes Balodes padomos, kā arī būs iespēja uzdot dažādus jautājums.

"Mūsu kampaņas video parāda – kaut piecas minūtes vairāk laika kopā ar bērniem rada prieku un mājīguma izjūtu. Tās ir skaistākās bērnības atmiņas, ko paņemt līdzi pieauguša cilvēka dzīvē. Pētījumi liecina, ka laiks, ko vecāki pavada kopā ar bērniem, veido viedokļu apmaiņai atvērtu mājas vidi. Tas, savukārt mazina bērnu norobežošanos un pārlieku aizraušanos ar vientulības izraisītu sēdēšanu datorā. Jau pirmajā kampaņas nedēļā jutām, ka mūsu iniciatīva stiprināt vecāku un bērnu attiecības ir sadzirdēta tuvos un tālos Latvijas novados," saka LR labklājības ministrs Jānis Reirs. Viņš arī uzsver, ka saticība ģimenē sekmē to, lai bērns labi iejustos dažādos sabiedrības modeļos: bērnudārzā un klasē, augstskolas auditorijā un darbavietā.

Psiholoģe Kristīne Balode uzsver: "Vecāku uzdevums un atbildība ir radīt bērnam apstākļus, kuros viņam ir iespējas augt un attīstīties kā fiziski un garīgi veselai personībai. Mūsdienās papildus katra pieaugušā paša zināšanām un intuitīvajai jušanai, kā to paveikt, ir pieejams milzīgs atbalstošas un izglītojošas informācijas daudzums, lai mēs šajā lielajā savas dzīves izaicinājumā nejustos vieni un neapjuktu. Tomēr vienu vienkāršu patiesību mēs bieži mēdzam aizmirst – bērnam no dzimšanas un arī pieaugot, ir nepieciešams vecāku laiks un uzmanība. Reizēm mēs, vecāki, tik ļoti aizraujamies ar to, kā izaudzināt "veiksmīgu" personību, ka aizmirstam, cik nozīmīgs ir laiks, ko varam pavadīt kopā - savstarpēji ieinteresēti un klātesoši. Tas ir laiks, kurš bērnam ļaus justies mīlētam. Laiks, kad bērnam ir iespēja mācīties no vecāka darīšanas piemēra, vecākiem ir iespēja vērot un pamanīt bērna izdošanās un grūtības, lai iespējami labāk viņu atbalstītu. Bērnam ir iespēja pārrunāt savas domas un sajūtas, tādējādi veidojot spēcīgu vecāka un bērna savstarpējo saikni, kas viņā attīstīs pašpaļāvību un drosmi aktīvi pašrealizēties ikvienā dzīves jomā arī pieaugušā vecumā."

Nupat sākta vēl viena iniciatīva - kampaņas uzlīmes, kas pauž mazo mirkļu nozīmību, ceļo arī uz Latvijas veikaliem – tās redzamas uz produkta "Baltais".

Kampaņu īsteno reklāmas aģentūra "Adell" sadarbībā ar Labklājības ministriju un projekta partneriem: "Rimi", "Baltais", "Satori", "Zvaigzne ABC", "Rīgas Viļņi".

Sekot līdzi kampaņas jaunumiem var feisbukā un draugiem.lv

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!