Daria Minina (RU)
 
Fotogrāfija
04.01.2019

Kā attēli sarunājas? Foto no 12. Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas

Komentē
0

Pērn jau 12. reizi Latvijā norisinājās Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (ISSP), kurā 61 fotogrāfs un 12 kuratori no visas pasaules nedēļas garumā Kuldīgā strādāja pie individuāliem fotogrāfijas, multimediju, fotogrāmatu un izstāžu projektiem starptautiski atzītu pasniedzēju vadībā.

Starp tiem bija arī amerikāņu fotogrāfa Džeisona Fulforda vadītās meistardarbnīcas "Vizuālā valoda: Kā attēli sarunājas cits ar citu" dalībnieki, kas, rotaļājoties ar konteksta nozīmi, caur dažādiem radošiem uzdevumiem apspēlēja savu un atrastu fotogrāfiju attiecības ar citiem attēliem, tekstu, pašu noskaņojumu, atmiņām.

Rezultātā tika radīti jauni stāsti – par iespējām, patiesību, pretrunām, humoru un absurdu, kā arī ISSP izstādes Kuldīgā ietvaros tapa interaktīva instalācija "START HERE", kas aicināja apmeklētājus radīt pašiem savas vizuālās asociācijas, izvēloties no visiem attēliem tos, kas vislabāk reprezentē viņu atbildes uz jautājumiem: "Kā tu atceries savu bērnību? Ko tu domā par kvadrātiem? Kā smejas zirgi? Vai mums vajag sarunāties? Augšup vai lejup? Vai ir iespējams saprast? Kur ir ballīte? Kas tālāk?"

Sadarbībā ar starptautisko fotogrāfijas platformu ISSP piedāvājam arī "Satori" lasītājiem novērtēt meistardarbnīcas laikā tapušos darbus un izvēlēties savas atbildes uz šiem jautājumiem.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!