Izrādes publicitātes attēls. Avots: Jelgavas Jaunā teātra mājaslapa
 
Aktualitātes
03.12.2015

Jelgavā tapis iestudējums pēc Jāņa Joņeva romāna "Jelgava 94" motīviem

Komentē
0

Jelgavas Jaunais teātris pilsētas 750. jubilejas gadā iestudējis izrādi, kuras dramatizējums tapis pēc Jāņa Joņeva augsti novērtētā un apbalvotā romāna "Jelgava 94" motīviem, vēstī teātra mājaslapa.

Izrāde atklās romāna centrālā varoņa pusaudža gaitas 90. gadu Jelgavā, kad, citējot romāna autoru, "laiki bija citādāki, mati garāki, mūzika skaļāka un bandīti bīstamāki". Kā atzīst Jelgavas Jaunā teātra komanda, Joņeva "Jelgava 94" ir ļoti precīzs un daudzslāņains materiāls gan savas sulīgās valodas, gan laikmeta attēlojuma dēļ. "Romāna dramatizējuma tapšanas gaitā pret materiālu izturējāmies ar ļoti lielu pietāti, lai stāsts nezaudētu savu pirmatnējo, niansēto emocionālās pasaules atklāsmi. Tā kā dramaturģija un romāns pieprasa atšķirīgu tehniku, tad no ķirurga naža nevarēja izvairīties, bet mēs darbu veidojam tā, lai izrāde būtu baudāma un saprotama kā romāna cienītājiem, tā arī tiem, kas ar literāro darbu nav iepazinušies," stāsta režisors un dramatizējuma autors Rihards Svjatskis. 

Izrāde ir arī mēģinājums atklāt metāla mūzikas dziļo un daudzšķautņaino dabu. Šo atbildīgo uzdevumu – radīt atmosfēru un pilnveidot skatītāju priekšstatus par metāla būtību – uzņēmusies jaunās raudzes grupa no Jelgavas – "Darrva".

"Jelgava 94" izrāde paredzēta skatītājiem no 14 gadiem. Izrādē smēķē un spēlē skaļu mūziku.

Pirmizrādi iestudējums piedzīvos sestdien, 5. decembrī, plkst. 14:00 Jelgavas kultūras namā "Rota", taču visas vietas uz to jau ir rezervētas. Nākamā izrāde plānota 30. janvārī. Sekot līdzi informācijai iespējams jaunaisteatris.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!