Attēls: "Pilsēta cilvēkiem"
 
Aktualitātes
17.01.2020

Jaunā vietnē rīdziniekus aicina iesniegt idejas pilsētas uzlabošanai

Komentē
0

Pilsētvides aktīvisti izveidojuši jaunu vietni "Uzlabo.lv", kuras mērķis ir aicināt iedzīvotājus iesniegt idejas pilsētas uzlabošanai.

Platformu, kas darbu sāka pagājušā gada nogalē, attīsta brīvprātīgo programmētāju komanda, inovāciju kustība "Vefresh", biedrība "Pilsēta cilvēkiem" un citas Rīgas apkaimju biedrības.

Pašreizējā "Uzlabo.lv" beta versija ļauj iesniegt idejas pilsētas uzlabošanai un ikvienam balsot par saviem favorītiem, lai noteiktu populārākās idejas vai vajadzības, bet tuvāko mēnešu laikā portālu plānots pilnveidot. Tad platformā būs iespējams pulcēt konkrētās idejas atbalstītājus, savukārt moderatori – Rīgas apkaimju biedrības un "Pilsēta cilvēkiem" – varēs konsultēt iedzīvotājus par konkrēto ideju realizēšanas procesu, piemēram, ieteikt, ar ko vislabāk sazināties, kā iesniegt oficiālu iesniegumu pašvaldībai u. c.

Šobrīd Rīgas iedzīvotāji aicināti izmēģināt "Uzlabo.lv" beta versiju un iesniegt idejas par VEF, Teikas, Sarkandaugavas, Imantas un Zolitūdes apkaimju uzlabošanu, ko moderēs attiecīgo apkaimju biedrības un "Pilsēta cilvēkiem".

Portāla apgūšanā, testēšanā un tālākajā uzlabošanā tiek aicinātas iesaistīties arī pārējās Rīgas apkaimes.

Šogad paredzēts kopīgi organizēt hakatonu, kurā interesantākās iesniegtās idejas varētu kopīgi attīstīt tālāk, iesaistot gan tehnoloģiju speciālistus, gan iedzīvotājus – pilsētvides entuziastus –, gan arī pašvaldības pārstāvjus.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!