Aktualitātes
08.06.2016

Jau piekto sezonu tiek izdota interneta žurnāla "Satori.lv" Vasaras avīze

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori.lv" laiž klajā piekto bezmaksas Vasaras avīzi, kas šoreiz veltīta tematam "Inteliģence kā identitāte". Arī šogad avīze izdota sadarbībā ar Jesajas Berlina dienu Rīgā, kas notiks 9. jūnijā plkst. 17:00 kinoteātrī "Splendid Palace", un šajā pasākumā ikvienam būs iespēja iegūt pirmos avīzes eksemplārus. Vēlāk avīze būs bez maksas pieejama fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā, kā arī dažādās citās vietās Rīgā un Latvijas reģionos.

Jau trešo gadu interneta žurnāla "Satori.lv" Vasaras avīze tiek veidota sadarbībā ar fondu atvērtai sabiedrībai "Dots", saistot avīzes iznākšanu ar fonda organizēto ikgadējo Jesajas Berlina dienu Rīgā. Šogad "Satori.lv" redakcija iedvesmojusies no Rīgā dzimušā britu filozofa Jesajas Berlina esejas "Mans intelektuālais ceļš", kuras fragments lasāms arī jaunajā Vasaras avīzē. Bet par avīzes centrālo tēmu izvēlēts sauklis "Inteliģence kā identitāte".

"Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins avīzes ievadrakstā saka: "Domāšana nav tikai privilēģija vai evolūcijas radīts izdzīvošanas un naudas pelnīšanas instruments sabiedrības inteliģencei kā šķirai, pirmām kārtām tā ir pienākums. Kaut kas līdzīgs profesionālai ētikai. Tāpat kā ārstu ētika prasa sniegt palīdzību, bet karavīra ētika prasa neuzdot jautājumus, tā arī domājoša cilvēka morālais pienākums ir domāt, lai arī ko tas prasītu. Turpināt domāt. Bet domāt joprojām ir iespējams tikai individuālā kārtā. Kopīgi var strādāt, ēst, pat gulēt un piedalīties demonstrācijās, kopīgi var vēlēt un vilties ievēlētajos. Bet domāt kopīgi nav iespējams."

Jaunajā Vasaras avīzē iespējams lasīt dažādu "Satori.lv" pastāvīgo autoru – politologa Māra Zandera, publicista Paula Bankovska, kultūras kritiķes un filoloģes Ilvas Skultes, filozofes Ilzes Fedosejevas u.c. – rakstus. Avīzē publicēta arī jaunākā latviešu autoru oriģinālliteratūra, piemēram, Agneses Krivades stāsts "Kaut arī es staigāju tumšā alejā", Viļa Lācīša "Teiksma par Kvaknkšķīšu ezeru", kā arī dzejas jaunumi. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, avīzē lasāmi gan interneta žurnālā "Satori.lv" iepriekš publicētie raksti, gan īpaši šim izdevumam veidotas publikācijas, piemēram, mākslas zinātnieces Ingas Šteimanes eseja, kas veltīta latviešu māksliniekam Ilmāram Blumbergam (1943–2016). Avīzes dizainu šogad veidojis reklāmas aģentūras "McCANN Riga" mākslinieks Aldis Ozoliņš, bet izdevuma vāka attēla autors ir "Satori.lv" fotogrāfs Ģirts Raģelis.

Līdz pat rudenim "Satori.lv" jaunā Vasaras avīze bez maksas būs pieejama fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā (Kalnciema ielā 36/38), kā arī citās vietās Rīgā un Latvijas reģionos. Redakcija arī aicina kafejnīcu, kultūras centru, izstāžu zāļu, salonu, festivālu u.c. pārstāvjus pieteikties avīzes izplatīšanai savā iestādē, rakstot vēstuli uz e-pasta adresi [email protected] un norādot nepieciešamo avīžu skaitu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!