Aktualitātes
30.03.2019

Rīgā uzstāsies amerikāņu avangarda apvienība "Xiu Xiu"

Komentē
0

Koncertu sērijas "Zemlika nāk…" ietvaros 6. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī ar koncertu viesosies amerikāņu avangarda un trokšņu popmūzikas apvienība "Xiu Xiu", kuru performanci iesildīs latviešu mūziķa Aleksandra Aleksandrova uzstāšanās.

Multimākslinieka Džeimija Stjuarta tūkstošgades sākumā aizsāktais projekts "Xiu Xiu" dēvēts par "kulta grupu" un "eksperimentālās mūzikas ikonu". Laika gaitā "Xiu Xiu" piedzīvojis daudz pārmaiņu, un vienīgais nemainīgais tās dalībnieks ir pats Stjuarts, taču nu jau vairākus gadus viņa domubiedre un partnere ierakstu studijās ir Andžela Seo, kura pirms vairāk nekā septiņiem gadiem kāpa arī uz vairs neeksistējošās "Dirty Deal Café" skatuves "Xiu Xiu" līdz šim vienīgajā koncertā Latvijā.

Šī gada februārī klajā nāca "Xiu Xiu" jaunākais – vienpadsmitais – studijas albums "Girl with Basket of Fruit", kura ierakstā piedalījušies vairāki mūziķi: Jūdžins Robinsons no "Oxbow", Devins Hofs un haitiešu perkusionisti Emanuels Obi un Ajo Akafors.

Šīs tūres ietvaros "Xiu Xiu" koncertos uzstājas kā trio, kurā Džeimijam Stjuartam pievienojies grupas "Swans" perkusionists Tora Harisa un kolektīvu "Minus Story" un "Shearwater" dalībnieks Džordans Gīgers.

Savukārt koncerta iesildītājs Aleksandrs Aleksandrovs ir akadēmiski ģitārspēli apguvis mūziķis, kura pieredzē ir ne tikai dalība dažādos industriālās un klezmera mūzikas projektos, bet arī dalība kolektīvā "Nikto".

Biļetes uz "Xiu Xiu" koncertu 6. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā "Bezrindas.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!