Foto: Haralds Elceris
 
Aktualitātes
03.07.2018

Izsludina pieteikšanos gandrīz gadu ilgam performances mākslas kursam

Komentē
0

Sākot no šodienas, līdz 22. augustam ir iespējams pieteikties performances mākslas kursam "Personiskās pieredzes transformācija ķermenī, skaņā un objektā".

Kursu rīko Rīgas performances festivāla "Starptelpa" radošā komanda, un tas notiks Mākslinieku rezidenču un izglītības centrā "Mā Telpa" no 2018. gada 22. septembra līdz 2019. gada 16. jūnijam. Kursa ietvaros 20 nodarbību ciklā profesionālā līmenī pie pieredzējušiem pasniedzējiem un māksliniekiem būs iespējams apgūt laikmetīgo performances mākslu.

"Performances māksla ir uz darbību un procesu orientēta mākslas prakse, kurā svarīga ir autentiska, neattēlota pieredze, kas skatītāju iesaista tiktāl, ka tas var kļūt par daļu no mākslas darba," stāsta Laine Kristberga, viena no kursa pasniedzējām, "Centrālais aspekts performances mākslā ir mākslinieka klātbūtne, kuru nodrošina ķermenis kā galvenais medijs un konceptuālais materiāls. Citas svarīgas komponentes ir laiks, telpa un attiecības starp performances mākslinieku un skatītājiem."

Mācību kurss dalībniekiem piedāvā gan teorētiskas zināšanas par performanci, gan iespēju praktiski izzināt un apgūt performances mākslu kā pašizpētes procesu, iemiesojot personiskos atklājumus mākslas medijos – ķermenī, balsī un objektā. Kursa vadītāji palīdzēs apgūt dažādas balss, skaņu mākslas, ķermeņa un vizuālās mākslas tehnikas un metodes, ko iespējams plaši izmantot savā profesionālajā darbībā, kā arī personiski – attīstītot individuālas prasmes un personības aspektus.

Kurss atvērts dažādu nozaru pārstāvjiem – gan profesionāļiem un attiecīgās nozares studentiem: māksliniekiem, mūziķiem, režisoriem, horeogrāfiem, pedagogiem, psihologiem, psihoterapeitiem, mākslas terapeitiem, kultūras antropologiem, gan citiem interesentiem. Pieteikšanās kursam ir līdz 22. augustam, sūtot CV un pieteikuma vēstuli uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa mob. tālr. 29394500.

Nodarbības vadīs Simona Orinska – butō māksliniece, sertificēta deju un kustību terapeite, sertificēta supervizore, centra "Mā telpa" un performances mākslas grupas "Ideagnōsis" izveidotāja un vadītāja; Laura Feldberga – grafiķe, instalāciju, objektu un performanču māksliniece; Laine Kristberga – performances mākslas pētniece, pasniedzēja, starpdisciplināras pētnieku grupas Ziemeļvalstu Vasaras universitātē vadītāja un koordinatore un doktora grāda kandidāte Latvijas Mākslas akadēmijā; balss mākslinieks un modes dizainers Arvis Kantiševs; vokālā pedagoģe, dziedātāja Zane Šmite; skaņu un performances mākslinieki Sabīne Moore un Maksims Šenteļevs.

Plašāka informācija par kursa programmu un tā pasniedzējiem feisbukā un "Mā Telpa" interneta vietnē.

Plašāka informācija par kursu: Simona Orinska, 29394500, [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!