Aktualitātes
05.06.2019

Izsludina Nacionālā teātra piebūves metu konkursu

Komentē
0

Nacionālais teātris un Rīgas domes Īpašuma departaments izsludinājis metu konkursu teātra ēkas piebūvei Simtgades alejā, kur iecerēts izvietot jaunu, modernu un, kā uzsver teātris, sen nepieciešamu teātra zāli.

"Skatītāju lielā interese par iestudējumiem mūsu mazajos spēles laukumos – Aktieru zālē un LMT Jaunajā zālē – apstiprina visā pasaulē esošo tendenci par skatītāju vēlmi izrādi vērot, atrodoties iespējami tuvu aktieriem un savā veidā būt izrādē iesaistīti. Mūsu Aktieru zāle, kurā tiek spēlēti tādi izcili iestudējumi kā "Antigone", "Ezeriņš", "Indrāni", ir iekārtota teātra kādreizējā ogļu pagrabā, bet LMT Jaunā zāle ir ierīkota kostīmu noliktavā, tādēļ tās nav ērtas ne skatītājiem, ne aktieriem, nemaz nerunājot par to, ka galīgi neatbilst moderna teātra prasībām. Teātris un mūsu skatītāji jau ilgi izjūt nepieciešamību pēc jaunas, mūsdienīgas teātra zāles, un tā jau tiek dēvēta par Nākotnes zāli," atzīst Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba.

Pašlaik blakus teātrim atrodas tenisa korti, ar kuru apsaimniekotāju noslēgtais nomas līgums beigsies 2022. gadā. Paredzēts, ka līdz tam būs izveidots jaunās piebūves projekts un varēs sākties celtniecība. Piebūvē atradīsies jauna pārvietojama skatuve, darbnīcas, noliktavas, kā arī mēģinājuma telpas, tiks iebūvētas pārdomātas tehnoloģijas dekorāciju uzglabāšanai un pārvietošanai.

Konkursam iesniegto metu piedāvājumu vērtēs žūrijas komisija, kuru vadīs  Kultūras ministrijas arhitektūras eksperts Jānis Dripe. Žūrijas komisijas sastāvā darbosies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs, Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes priekšnieks, arhitekts Juris Dambis, Rīgas pilsētas Būvvaldes Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības nodaļas vadītājs Viesturs Brūzis, arhitekti Uldis Balodis un Guntis Grabovskis, Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Juris Šumeiko.

Metu konkursa kopējais godalgu fonds ir trīsdesmit tūkstoši eiro, un no tā ar divpadsmit tūkstošiem eiro ir paredzēts prēmēt pirmā vietas laureātu. Otrās vietas godalga ir astoņus tūkstošus  eiro liela, bet trešās – četrus tūkstošus eiro. Ar godalgu viena tūkstoša eiro apmērā ir plānots apbalvot arī sešus veicināšanas balvu ieguvējus.

Metu konkursa materiāli elektroniskā formā ir lejuplādējami konkursa mājaslapā. Plašāka informācija par konkursu šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!