Aktualitātes
13.12.2017

Iznākuši džeza žurnāla "JAZZin" un kultūras izdevuma "VETO" jaunie numuri

Komentē
0

Klajā laists šī gada otrais elektroniskā "Džeza žurnāla" laidiens uz "JAZZin.lv" resursa bāzes, kā arī žurnāla "Veto Magazine" 41. numurs, kurā šoreiz pētīta nākotne un tās plānošana.

Papildus afišai ar ik dienu atjaunojamu džeza notikumu klāstu "JAZZin" žurnālā tiek publicētas aktualitātes, kas saistītas ar džezu Latvijā un aiz tās robežām. Jaunākais numurs lielākoties veltīts džeza dejām: daudz jauna var uzzināt no intervijām ar kāju mūzikas māksliniecēm, grupu "Soul Tap", stepa mākslinieku Leonardu Vīksni un džeza dejas popularizētāju Alisi Košeļevu-Nurahmedovu, kā arī sarunas ar "Swing Dance" dibinātāju Brigitu Dzeni. Šoreiz laidienā var iepazīties arī ar trīs džeza albumiem, kas iznākuši šoruden (Latvijas Radio Bigbenda "Džeza svīta vol2", "Locomotion!" un "Op.2"), lasīt to recenzijas un intervijas ar mūziķiem un komponistiem, kā arī Jersika Records līdzdibinātāju Mareku Ameriku. Lasītājiem piedāvāts ieskatīties Pasaules Mūzikas dienas svinēšanas koncertierakstā, jaunajā "JAZZin" komandas projektā "Muzikālās Piezīmes" un iepazīties ar ziņām par Latvijas Radio raidījuma "Jāzeps" veltījumiem džezam.

Pie laidiena ir strādājuši "Wise Music Society", kā arī Aiga Leitholde, Santa Šillere, Karīna Slišāne, Ēriks Radželis, Toms Lipskis un Edgars Cīrulis. Otrais laidiens ir pieejams tiešsaistē, un uz nākamajiem laidieniem var parakstīties vietnē "JAZZin.lv", atstājot elektronisko adresi. Džeza mūzikas mīļi, kas vēlas veikt ieguldījumu pašmāju džeza pasaules attīstībā, var pievienoties nākamo laidienu tapšanā. 

Jaunākajā "Veto Magazine" numurā lasāma intervija ar mākslinieku, sakrāli meditatīvo zīmējumu autoru, Māri Subaču, intervija ar grupas "Podruga" līderi Alisi Stefanoviču, saruna ar īsfilmu režisori Astru Zoldneri, kuras filma "Melleņu gari" guvusi panākumus daudzviet pasaulē, kā arī raksts par dēļotāju kultūras celmlauzi Renāru Bīrmani. 

Sarunās par nākotni iesaistījās astronoms Ilgmārs Eglītis, mākslas kuratore, viena no Cīrihes mākslas galerijas "Shedhalle" vadītājām Egija Inzule un citi. Žurnālā lasāms arī urbānās kultūras pētnieces Justīnes Panteļējevas un fotogrāfa Elmāra Sedola kopīgs pētījums par melnajām takām pilsētā. Literatūras sadaļā publicēts Artūra Puntes darbs – ekopoēma "Ieceļotāji". Numurs tapis sadarbībā ar māksliniecisko redaktori Annu Ceipi.

Šajā "Veto Magazine" numurā liela loma atvēlēta fotostāstiem un vizuālajai valodai. Jaunajā "Veto" aplūkojami fotostāsti, ko veidojusi stiliste Jūlija Volkinšteine sadarbībā ar fotogrāfēm Evitu Gozi un Kristīni Madjari, kā arī stila lapas, ko veidojusi stiliste Anna Volkova sadarbībā ar fotogrāfu Vladimiru Svetlovu. Žurnālā publicētas arī nākotnes plānošanai veltītas ilustrācijas, kuru autores ir mākslinieces Anna Ceipe un Līva Rutmane.

Jaunākā "Veto Magazine" numura iznākšanu iecerēts nosvinēt 20. decembrī kultūrbārā "Vieta". Ballītē uzstāsies arī viena no numura varonēm – jaunā mūziķe Alise Stefanoviča ar grupu "Podruga".

"Veto Magazine" var iegādāties "Narvesen" preses tirdzniecības vietās, lielākajās "Jānis Roze" grāmatnīcās, "Rimi" hipermārketos, "Stockmann", "Sky&More", "Prisma" un "Maxima" lielveikalos, galerijā "Istaba", "NicePlace Telpa", "Mr Page" vīna bārā "Vieta", veikalos "Bang Bang", "Boards.lv" un "Paviljons", mākslas muzejā "Rīgas birža", izstāžu zālē "Arsenāls", Dekoratīvās māksas un dizaina muzejā un citur.

"Veto" 41. numurs tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!