Aktualitātes
27.05.2019

Iznāks ievērojamā žurnāla "Inostrannaja Literatura" Latvijas numurs

Komentē
0

1. jūnijā Rīgā ar bilingvāliem dzejas lasījumiem tiks prezentēts par kulta žurnālu dēvētā Krievijas izdevuma "Inostrannaja Literatura" (vai arī "Inostranka") Latvijas numurs.

"Ceļš uz šo numuru ir sācies 2004. gadā, kad Latvijas Literatūras centrs cieši sadarbojās ar Krievijas grāmatniecības tirgu. Diemžēl toreiz neizdevās novest sarunas līdz konkrētam izdevumam, un ideja tika atlikta – gandrīz uz 15 gadiem. Pateicoties Latvijas simtgadei un programmai "Latvijas literatūras izdošana ārvalstīs", ko LRS veiksmīgi koordinēja pēdējo gadu laikā, vairāk nekā 115 grāmatu starpā ir iznācis arī šis latviešu literatūrai veltītais numurs Maskavas slavenajā "Inostrankā"," paziņojumā presei raksta Latvijas Rakstnieku savienība (LRS).

Lasījumos piedalīsies numurā pārstāvētie Latvijas dzejnieki un viņu atdzejotāji – Irina Auziņa-Cigaļska, Eduards Aivars, Vasilijs Karasevs, Jurijs Kasjaničs, Vija Laganovska, Maija Laukmane, Andra Manfelde, Daina Sirmā, Vladis Spāre u. c. Vakaru atklās LRS priekšsēdētājs Arno Jundze, žurnāla "Inostrannaja Literatura" ārzemju nodaļas vadītāja Milda Sokolova, ārzemju izdevēju atbalsta programmas vadītāja Jeļena Budanceva. Pasākumu vadīs numura konsultants, rakstnieks Sergejs Moreino.

"Šīs numurs simbolizē mākslas spēju pārvarēt ekonomiskus, politiskus un ģeogrāfiskus šķēršļus," atzīmē LRS priekšsēdētājs Arno Jundze.

"Latvijai veltītais numurs piedzīvoja negaidīti lielu interesi no Krievijas lasītāju puses un pierādīja Latvijas literatūras eksportspēju, kā arī tās savdabīgumu un īpašo stilu," atzīst žurnāla "Inostrannaja Literatura" ārzemju nodaļas vadītāja Milda Sokolova.

Žurnāla prezentācija un bilingvālie dzejas lasījumi notiks 1. jūnijā plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas mājas pagalmā (Rīga, Baznīcas iela 30). Pasākums tiks vadīts latviešu valodā, ieeja bez maksas un iepriekšējas reģistrācijas.

Žurnāls "Inostrannaja Literatura" iznāk kopš 1955. gada, un tā galvenais redaktors ir tulkotājs un literatūrzinātnieks Aleksandrs Livergants.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!