Aktualitātes
28.06.2018

Iznācis jauns mākslas un kultūras žurnāls "Jezga"

Komentē
0

Pagājušajā nedēļā Rīgā tika prezentēts jauns Latvijas mākslai un kultūrai veltīts žurnāls "Jezga". Žurnāla 144 lapaspusēs atrodama intervija ar aktrisi Elīnu Vasku, mākslinieka Indriķa Ģelža darbi un citu autoru publikācijas.

"Jezga" ir neatkarīgi izdots žurnāls ar saturu angļu valodā un diviem dažādiem vākiem. Žurnāla lasītāji var iepazīties ar jauno radošo latviešu mākslinieku, fotogrāfu, rakstnieku un publicistu darbiem. Pirmā numura lapaspusēs var lasīt intervijas ar aktrisi Elīnu Vasku, gleznotāju Alvīni Bautru un modes mākslinieci Sandu Feldbergu, iepazīties ar kuratores Danas Kopel (Dana Kopel) aprakstu par mākslinieka Indriķa Ģelža izstādi "Vēja skelets" (Skeleton of the Wind) un aplūkot tās darbus fotogrāfiju formātā. Savās pārdomās par dažādām tēmām žurnālā dalās aktieris Klāvs Mellis, ilustratore Sindija Mačtama un publiciste Alise Pabērza. "Jezgā" ir izlasāms arī fragments no Jāņa Joņeva romāna "Jelgava 94" angliskā tulkojuma "Doom 94". Žurnāls izteikti fokusējas uz pamanāmas un kvalitatīvas vizuālās mākslas publicēšanu – lielākā daļa no 144 žurnāla lappusēm ir aizpildītas ar lielformāta fotogrāfijām, kuru autori ir jaunie latviešu fotogrāfi: Pēteris Vīksna, Kristīne Madjare, Annemarija Gulbe un citi.

Žurnālu veido fotogrāfe Anna Rosova un grafiskais dizainers Vils Meigans (Will Meighan), kuri dzīvo Londonā. Anna ir latviete, kura uzskata, ka Latvijā radošās pašizpausmes potenciāls reizēm ir vēl lielāks nekā Londonā. "Žurnālu "Jezga" sākām veidot, jo redzējām, ka mums apkārt ir daudz talantīgu draugu un paziņu, kuri savu radošo enerģiju iegulda Latvijas mākslas vides un identitātes veidošanā. Mums radās vēlme šiem cilvēkiem dot platformu, kurā izpausties, lai par to varētu uzzināt arī cilvēki ārpus Latvijas."

Ir plānots, ka žurnāls iznāks divas reizes gadā un turpinās iepazīstināt ar Latvijas identitāti caur jaunajiem mākslinieku, fotogrāfu, mūziķu un citu radošu personību prizmu.

Šobrīd žurnālu Latvijā var iegādāties galerijā "Istaba" un mākslas kafejnīcā un Latvijas dizaina veikalā "Kolekcionārs", kā arī žurnāla mājaslapā, tā cena ir 9 EUR. 

Žurnāla prezentācijas pasākums Londonā notiks 5. jūlijā bārā "Dream Bags Jaguar Shoes".

Žurnālam "Jezga" var sekot līdzi sociālajos tīklos "Instagram" un "Facebook".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!