Aktualitātes
15.03.2007

Izdots Džozefa Helera romāns "Āķis 22"

Komentē
0

Izdevniecībā “AGB” klajā nācis Džozefa Helera romāns “Āķis 22”

Bombardētāja Joseriana izdoma ir nebeidzama, kad jākaļ plāni, kā glābt savu ādu no drausmīgajām izredzēm, ko sniedz karš. Viņa pūles ir pilnīgi saprotamas, jo tūkstošiem cilvēku, kurus viņš ne reizi nav sastapis, cenšas viņu nogalināt. Joserians mēģina izvairīties no briesmu pilnajiem uzdevumiem, kuros spiests lidot, taču viņu lamatās notver birokrātijas apburtais loks - «Āķis 22», no kura grāmata ieguvusi savu nosaukumu: cilvēks tiek uzskatīts par jukušu, ja labprātīgi turpina lidot bīstamos uzdevumos; jukušos atvaļina; bet, kolīdz viņš lūdz atbrīvot no šādiem uzdevumiem, uzskatāms par saprātīgu un var turpināt dienestu.

Līdzās «Krietnā kareivja Šveika dēkām pasaules karā» «Āķis 22» tiek ierindots 20. gadsimta izcilāko satīrisko darbu vidū, kuru aizspogulijas loģika būs aktuāla tik ilgi, kamēr vien būs kari. Tā ir bezgala nopietna un skumja, bet tajā pašā laikā sasodīti jautra grāmata.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!