Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
13.09.2018

Izdots atjaunotais dzejas krājums bērniem "Garā pupa"

Komentē
0

10. septembrī mūzikas namā "Daile" ar dzejas lasījumiem, spēlēm, bērnu apbalvošanu un jubilāru sveikšanu tika atklāts jau piektais atjaunotais dzejas krājums bērniem "Garā pupa". Pasākumu vadīja izdevuma sastādītāja un dzejniece Inese Zandere, bet ar skanīgām dziesmām apmeklētājus priecēja komponists Jēkabs Nīmanis.

"Dzejas dienu" ietvaros rīkotajā pasākumā tika prezentēta jaunā "Garās pupas" grāmata, kuras ilustratore šogad bija māksliniece Liene Mackus. Grāmatā publicēti šogad tapušie vairāk nekā 30 latviešu autoru dzejoļi bērniem, atdzejojumi, veltījumi mūžībā aizgājušajiem dzejniekiem, kā arī apjomīga pašu bērnu rakstīto dzejoļu nodaļa. Tajā atrodami teju 60 skolēnu darbi, kurus lasīja un izvēlējās žūrija - režisors Andris Gauja un Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, dzejnieks Andris Akmentiņš, māksliniece Gita Treice un aktieris Andris Keišs.

Grāmata ir lielisks palīgs mācību procesā un vairo bērnu izpratni par dzeju, literatūru un latviešu kultūru. Lai veicinātu mūsdienu literatūras pieejamību reģionos, biedrība "Ascendum" Latvijas Nacionālajai bibliotēkai dāvinājusi 800 dzejas grāmatas "Garā pupa" eksemplārus, kuri nonāks publiskajās bibliotēkās visā Latvijā.

"Esam pateicīgi, ka mums ir iespēja jau piekto gadu izdot dzejas krājumu, kurā apkopota īpaši bērniem rakstītā literatūra. Nereti dzeja tiek nepelnīti aizmirsta, domājot par bērnu literatūru, bet ar "Garās pupas" palīdzību tā top par jaunu un patīkamu piedzīvojumu," saka biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce. "Mūsu mērķis ir ļaut bērniem iepazīt dzeju gan to lasot, gan pašiem to radot, jo tieši tā varam veicināt izpratni par valodu, literatūru un latviešu kultūru kopumā."

"Garās pupas" izdošanu 2014. gadā pēc ilgāka pārtraukuma atjaunoja biedrība "Ascendum" un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Gadagrāmatas veidolu radījuši dizaineri Rūta Briede un Artis Briedis. "Garo pupu" var iegādāties lielākajās grāmatnīcās visā Latvijā, kā arī meklēt publiskajās bibliotēkās. Grāmatas izdošanu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!