Aktualitātes
16.04.2019

Izdevies glābt divus Parīzes Dievmātes katedrāles torņus un celtnes struktūru

Komentē
0

Pēc deviņu stundu ilgas cīņas ar liesmām ugunsdzēsējiem izdevies glābt abus Parīzes Dievmātes katedrāles zvanu torņus un celtnes pamatstruktūru.

Jau ziņots, ka milzu ugunsgrēks katedrāli pārņēma 15. aprīļa pēcpusdienā. Šobrīd tā izcelšanās iemesls vēl nav skaidrs, bet amatpersonas ziņo, ka tas varētu būt saistīts ar renovācijas darbiem, kas notika katedrālē. Ir uzsākta izmeklēšana, un pirmie tās rezultāti liek domāt, ka ļaunprātīga dedzināšana nav notikusi.

Francijas prezidents Emanuels Makrons norādījis, ka "no ļaunākā izdevies izvairīties", proti, ēkas pamatstruktūru izdevies saglabāt, vēsta "BBC". "Mēs kopīgi atjaunosim šo katedrāli – tas neapšaubāmi ir Francijas liktenis un projekts, kam veltīsim turpmākos gadus," teicis Makrons.

Kā medijiem atzīst būvniecības eksperti, uguns un ūdens nodarītais postījums ir neaptverams – uguns aprijusi gandrīz visas celtnes koka konstrukcijas, interjeru, divas trešdaļas jumta, kā arī iznīcinājusi katedrāles 96 metrus augsto torni. Vēl nav zināms daudzu katedrālē esošo mākslas darbu un relikviju liktenis. Ielās notiekošo vēroja tūkstošiem cilvēku, kuri lūdzās, dziedāja Francijas himnu un raudāja.

Pēc deviņu stundu darba ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot degšanu, taču, kā ziņo ārvalstu mediji, nopietni ievainots viens no ugunsdzēsējiem.

Parīzes Dievmātes katedrāle ir viens no ievērojamākajiem pilsētas simboliem, un to ik gadu apmeklē 13 miljoni cilvēku. Pagājušajā gadā Francijas katoļu baznīca uzsāka ārkārtas līdzekļu vākšanu. Darbi 850 gadus senajā gotiskajā celtnē sākti pēc tam, kad parādījušās vairākas plaisas, kas radījušas bažas par tās drošību.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!