Aktualitātes
11.09.2019

ISSP Skola pirmo reizi piedāvā kursu jauniešiem

Komentē
0

Fotogrāfijas izglītības platforma "ISSP Skola" no 23. septembra pirmo reizi piedāvā ievadkursu fotogrāfijā un vizuālā lasītprasmē, kas īpaši veidots jauniešiem vecumā no 10 līdz 15 gadiem.  Divu mēnešu kurss "Es redzu" piedāvā ar kopīgu spēļu un eksperimentu palīdzību apgūt fotogrāfisko domāšanu un fotogrāfijas tehniskos pamatus ar fotogrāfi un pedagoģi Noru Austriņu.

"Mūsdienās fotogrāfija ir visapkārt – saskaramies ar to pilsētvidē, skolā, mājās un medijos, fotografējam paši un ikdienā patērējam aizvien vairāk vizuāla satura," raksta kursa rīkotāji. "Visi vizuālie vēstījumi – vai tie būtu ziņu attēli, "Instagram" influenceru bildes vai fotogrāfijas uz galerijas sienām – ir konstruēti, tāpēc mūsdienu jauniešiem ir īpaši būtiski apgūt vizuālo lasītprasmi un spēju kritiski izvērtēt informāciju. Jaunizveidotajā kursā dalībnieki iepazīsies ar fotogrāfijas virzienu daudzveidību – no dokumentālās līdz mākslas fotogrāfijai, no mediju un reklāmu attēliem līdz sociālo tīklu selfijiem. Iedziļinoties un izmēģinot fotogrāfiju kā vizuālās mākslas mediju, nodarbības veicinās izpratni par mūsdienu kultūru un estētiku, kā arī spēju domāt radoši."

Kursa laikā caur aizraujošiem praktiskiem uzdevumiem, diskusijām un spēlēm tiks gūts priekšstats par tādām tēmām kā fotokameras uzbūve, kompozīcija, ekspozīcija, fotogrāfijas žanri, vizuālu stāstu veidošana un mākslas kritika. Astoņās interaktīvās nodarbībās dalībniekiem būs iespēja izzināt fotogrāfijas pasauli kopā ar jauniem draugiem un domubiedriem, mācīties pārdomātā veidā lasīt un radīt attēlus, un veidot no tiem vienotu stāstu.

Fotogrāfe un pedagoģe Nora Austriņa studējusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā Bostonā, ASV, kā arī vizuālās mākslas pedagoģiju LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Piedalījusies dažādās ISSP izglītības programmās. Izstādēs piedalās kopš 2010. gada un ar bērniem un jauniešiem strādā kopš 2014. gada dažādos muzejos, skolās un nometnēs. Šobrīd – izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Dzelzceļa muzejā.

Nodarbības notiek pirmdienu vakaros no 16.30 līdz 18.00 Rīgas centrā (Berga Bazārā). Kurss domāts ikvienam jaunietim (10–15 g. v.) ar interesi par fotogrāfiju un attēlu kultūru, neatkarīgi no pieredzes. Lai piedalītos, nepieciešama vienkārša digitāla fotokamera vai mobilais telefons ar fotokameras funkciju.

Kursu piedāvā biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 13 gadu starptautisku pieredzi.

Papildu informācija, programma un pieteikšanās šeit un rakstot uz e-pastu vai zvanot pa tālruni +371 27842875.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!