LLMM projekts
 
Aktualitātes
27.02.2018

Ir pāragri spriest par Laikmetīgās mākslas muzeja nākotni, norāda Teterevu fonds

Komentē
0

Saistībā ar "ABLV Bank" finanšu problēmām un izziņoto pašlikvidāciju, bažas raisījusi arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LNMM) projekta nākotne. Reaģējot uz situāciju, Borisa un Ināras Teterevu fonda pārstāve Inga Vasiļjeva aģentūrai "LETA" norādījusi, ka šobrīd ir pāragri spriest par "ABLV" problēmu ietekmi uz projektu.

Vasiļjeva norādījusi, ka par projektēšanas stadijā esošā muzeja turpmākajām realizēšanas iespējām plānots spriest nākamajā LLMM fonda padomes sēdē, taču pašlaik gan vēl neesot zināms, kad tā tiks sasaukta.

LLMM fonda padomē sadarbojas Borisa un Ināras Teterevu fonds kopā ar fondu "ABLV Charitable Foundation", ko 2006. gadā dibināja "ABLV Bank" akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs.

LLMM būvniecību plānots nodrošināt par privātiem līdzekļiem kā Borisa un Ināras Teterevu un "ABLV Charitable Foundation" dāvanu Latvijas sabiedrībai valsts simtgadē. Šobrīd norit otrais un pēdējais ēkas projektēšanas posms, kas plānots līdz šī gada vidum. Muzeja projektu veidojuši arhitektu biroji "Adjaye Associates" (Lielbritānija) un "AB3D" (Latvija). Muzeju plānots atvērt 2021. gada 18. novembrī.

Kultūras ministrija (KM) norādījusi, ka tās rīcībā šobrīd nav informācijas, kas liecinātu, ka LLMM fonds plānotu atcelt vai pārcelt Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi. Pēc KM paustā, valsts turpina darbu pie laikmetīgās mākslas kolekcijas izveides, kas šobrīd ir nodota LNMM glabāšanā un izmantošanā. Pašlaik tajā ir 409 darbi, kuru vērtība aprēķināta aptuveni 587 360 eiro vērtībā.

"ABLV Bank" kolekcijā šobrīd ir 1211 mākslas darbi, kuru kopējā vērtība ir 830 648 eiro. Šie mākslas darbi gan ir bankas īpašums.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!