Aktualitātes
16.11.2018

Igaunijas rakstnieki iedziedājuši apsveikumu Latvijai simtgadē

Komentē
1

Lai atzīmētu Latvijas 100. jubileju, ir sapulcējies īpašs koris, kas sastāv no igauņu rakstniekiem un kultūras darbiniekiem. Kora rindās ir gan Igaunijas Rakstnieku savienības biedri, gan arī Kultūras ministrijas, Bērnu literatūras centra, Igaunijas institūta, Grāmatizdevēju savienības pārstāvji u.c. Piedalās arī vairāki pazīstami mūziķi. Kora repertuārā ir tikai viena dziesma – latviešu komponista Alfrēda Vintera "Gaujas laivinieks", kas ir igauņu kvēli mīļotās dziesmas "Vīlandes laivinieks" oriģinālā versija. Igaunijā daudzi nav ne zinājuši, ne spējuši iedomāties, ka pirms pārcelšanās uz Vīlandes ezeru laivinieks ir īries pa Gauju.

Igauņu apsveikuma vēstulē teikts: "Dziesmā – gan oriģinālā, gan igauņu versijā – tiek pasniegta roka, un maigās jūtas, ko rosinājusi šī kustība, saglabājas visu mūžu. Lai starp Igauniju un Latviju vienmēr ir daudz sadotu roku! Un, protams, siltu jūtu! Palju õnne sünnipäevaks, armas Läti! Daudz laimes dzimšanas dienā, mīļā Latvija!"

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!