Foto: EstonianWorld.com
 
Aktualitātes
25.05.2017

Igaunijā meža vidū top Arvo Perta radošā mantojuma centrs

Komentē
0

Igaunijā priežu meža vidū top komponista Arvo Perta radošajam mantojumam veltīts centrs, kas durvis vērs 2018. gada rudenī, vēstīts mājaslapā "EstonianWorld.com".

Centrs atradīsies klusā apkaimē Laulasmā, pusstundas brauciena attālumā no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas. Tajā izcilā igauņu komponista daiļradi varēs iepazīt caur izglītojošām programmām, darbnīcām un augsta līmeņa koncertiem, kas paredzēti gan vietējiem, gan ārvalstu viesiem.

Ēku projektējusi spāņu arhitektu firma "NietoSobejano Arquitectos, S.L.P". Plānots, ka centrā atradīsies komponista personīgais arhīvs, bibliotēka, auditorija ar 140 sēdvietām, izstāžu zāle, video demonstrēšanas telpa un klases. Mūsdienīgā dizaina ēka tiek celta, izmantojot stiklu, koku un betonu, kā arī tajā tiks iebūvētas atjaunojamās enerģijas sistēmas. Ēkas dizainu iedvesmojusi Perta mūzika, bet visa kompleksa kopējās izmaksas būs 6,69 miljoni eiro.

"Mēs ceram, ka centrs kļūs par vietu, kur rīkot radošas tikšanās un iegūt jaunas zināšanas ikvienam mūzikas interesantam," stāsta centra direktore Anu Kivilo.

Arvo Perts pastaigājas pa mežu Laulasmā

Janvārī klasiskās mūzikas pasākumu datubāze "Bachtrack" Arvo Pertu (1935) sesto gadu pēc kārtas pasludināja par "pasaulē visvairāk izpildīto dzīvo komponistu".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!