Aktualitātes
11.08.2018

Ievieš jaunu un pretrunīgi vērtētu "Oskara" balvas nomināciju

Komentē
0

Amerikas Kinoakadēmija ieviesusi jaunu un jau pretrunīgi vērtētu "Oskara" balvas nomināciju – "Par izcilu sasniegumu populārajā kino" ("Outstanding achievement in popular film"). Šī ir pirmā jaunā nominācija kopš 2001. gada, kad tika ieviesta balva kategorijā "Labākā animācijas filma", vēsta "The Guardian".

Par gaidāmajām pārmaiņām paziņots Kinoakadēmijas biedriem nosūtītā vēstulē. Plašsaziņas līdzekļi norāda, ka šādas kategorijas ieviešana varētu Kinoakadēmijai palīdzēt atspēkot pārmetumus par attālināšanos no populārās kultūras – jau iepriekš Kinoakadēmija saņēmusi pārmetumus elitārismā, tostarp pagājušajā gadā, kad "Oskariem" tika nominētas vairākas mazbudžeta filmas (kam, tiesa, izdevies gūt pieklājīgus kases ieņēmumus), taču ignorēti kases grāvēji, kas rādīti pasaules lielākajos kinoteātros un pulcējuši lielāko skatītāju skaitu.

Filmu industrija uz gaidāmajām pārmaiņām reaģējusi ar sašutumu. Aktieris Robs Lovs to pat nodēvējis par filmu industrijas nāvi. Tomēr visvairāk kritikas Kinoakadēmijas paziņojumam veltīts Raiena Kūglera (Ryan Coogler) supervaroņu filmas "Melnā pantera" ("Black Panther", 2018) sakarā – kinokritiķus, filmu industrijas pārstāvjus un skatītājus satrauc tas, ka jaunā nominācija izveidota tieši gadā, kad kritiķu augsti novērtētā "Melnā pantera" kļuvusi par visstraujāk pelnošo filmu, taču nav skaidrs, kurā nominācijā to iekļaut.

Kā viens no šādu pārmaiņu iemesliem minēts arī rekordzemais skatītāju skaits, kas vēroja šī gada ceremoniju tiešraidē. Lai piesaistītu auditoriju, nolemts, ka turpmāk ceremonijas televīzijas translācijas ilgums nedrīkst pārsniegt trīs stundas, kas nozīmē, ka dažu balvu ieguvēji tiks paziņoti reklāmas paužu laikā, bet pēc tam šo balvu pasniegšanu iemontēs televīzijas pārraidē.

Televīzija "ABC", kas nodrošina "Oskaru" ceremonijas pārraidi, gan par kritiku nesatraucas, norādot, ka "izmaiņas ilglaicīgos nodibinājumos, tādos kā "Oskara" balva, bieži rada sūdzības, taču cilvēki galu galā pieņems jauno formātu".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!