Aktualitātes
11.01.2019

Iedzīvotājus aicina paust viedokli par Latvijas nākotnes prioritātēm

Komentē
2

Ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts piedalīties diskusijā par Latvijas nākotni pēc 2021. gada, tiešsaistē paužot savu viedokli par Nacionālā attīstības plāna 2021–2027 (NAP2027) ideju kodolu un prioritāšu piedāvājumu.

Nacionālais attīstības plāns ir galvenais vidēja termiņa valsts attīstības plānošanas dokuments Latvijā. Plāns nosaka lielākos valsts budžeta ieguldījumus Latvijas attīstībā un cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanā septiņu gadu periodā. Tas ietver valsts attīstības prioritātes, mērķus un investīciju virzienus, kā arī plānotās reformas un politikas izmaiņas.

Esošais plāns ir spēkā līdz 2020. gadam, tā vietā stājoties nākamajam – NAP2027. To apstiprina Ministru kabinets un Saeima, savukārt īsteno visas ministrijas, plānojot savu darbu un nozaru politiku, kā arī valsts iedzīvotāji ar aktīvu, savas un valsts labā vērstu rīcību ikdienā un ilgtermiņā.

Kā norāda Pārresoru koordinācijas centrs, kas plānu veidojis sadarbībā ar nozaru ministrijām, dažādām interešu pārstāvniecībām un ekspertu grupām, NAP2027 īpaša uzmanība pievērsta cilvēka dzīves kvalitātes dažādajiem aspektiem un stabilajai izaugsmei. Tā kodols ir veidots, pamatojoties uz analīzi, kurā vērtēts NAP2020 izvirzīto mērķu sasniegšanas progress, pētīta starptautiskā pieredze un ņemti vērā globālie ilgtspējīgas attīstības izaicinājumi – sabiedrības novecošanās, inovācijas, ārējā migrācija, iekšējā mobilitāte, integrācija globālajās vērtību ķēdēs un citi.

Šobrīd tiešsaistē iedzīvotāji var iepazīties ar NAP2027 mērķu un prioritāšu sākotnējo piedāvājumu, paust savu viedokli par to un piedāvāt idejas plāna saturam. Tiešsaistē iespējams ieteikt savu NAP2027 saukli, izvēlēties sev svarīgākās valsts prioritātes vai ierosināt citas, kā arī anketā izteikt viedokli par šībrīža Latvijas situāciju un vēlamo valsts nākotnes perspektīvu, atbildot uz jautājumiem par būtiskākajām Latvijas problēmām, iespējamajiem risinājumiem, sev tuvām vērtībām, jomām, kur nepieciešamas papildu investīcijas, un citiem ar plāna saturu saistītiem jautājumiem.

Sabiedriskās apspriešanas pirmā kārta norit visu janvāri, savukārt aprīlī paredzēta otrā apspriešanas kārta par NAP2027 pirmās redakcijas projektu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!