Aktualitātes
26.03.2019

Hermanis un Barišņikovs veido izrādi par pāvestu Benediktu XVI

Komentē
0

Jaunais Rīgas teātris un Alvis Hermanis turpina sadarbību ar Mihailu Barišņikovu. Pēc iepriekšējā kopdarba – izrādes "Brodskis/Barišņikovs", kura jau ceturto sezonu ceļo pa pasauli, - tiek gatavots jauns kopīgs projekts.

Jau ir sākušies mēģinājumi jaunam iestudējumam "Baltais helikopters", kura pirmizrāde paredzēta 2019. gada 21. novembrī Rīgā, Jaunajā Rīgas teātrī. Izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par iepriekšējā Katoļu baznīcas pāvesta - Benedikta XVI - noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā. Līdz šim bija pašsaprotami, ka šis amats tiek pildīts līdz pat nāves brīdim. Oficiālā atkāpšanās versija par veselības problēmām ne visiem šķiet pārliecinoša. Ir arī citas versijas. Astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā (no 2005. līdz 2013. gadam), sakrita ar visiem tiem jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem civilizācija tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas.

Jozefa Racingera/ Benedikta XVI lomā – Mihails Barišņikovs. Izrādē piedalās arī Jaunā Rīgas teātra aktieri - Kaspars Znotiņš (pāvesta sekretārs) un Guna Zariņa (māsa Tabiana). Režisors un lugas autors - Alvis Hermanis. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Kristīne Jurjāne.

Izrādē skanēs itāļu, angļu, poļu, latīņu un citas valodas ar simultāno tulkojumu. Par biļešu tirdzniecības uzsākšanu teātris informēs 2019. gada rudenī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!