Alvis Hermanis
 
Aktualitātes
22.06.2017

Hermanis: Jaunā Rīgas teātra trupas kodols paliks nemainīgs

Komentē
0

Trešdien, 22. jūnijā, Jaunā Rīgas teātra oficiālajā feisbuka kontā publicētā paziņojumā teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis noraidījis izskanējušās bažas, ka JRT taisās "atlaist "vecos" aktierus".

Otrdien, 21. jūnijā, Jaunais Rīgas teātris publiskoja Alvja Hermaņa paziņojumu par JRT plāniem nākamajā sezonā un turpmākajos gados. "JRT ir sākušās lielās pārmaiņas. Paralēli mājas rekonstrukcijai notiks arī aktieru trupas rekonstrukcija. Kādreiz bija skaista ideja novecot kopā ar savu publiku tai pašā aktieru sastāvā kā līdz šim. Tas būtu iespējams, ja mēs būtu mazs, jauks teātrītis. Taču pēc remonta Lāčplēša ielā 25 mums būs trīs skatuves, kur paralēli katru vakaru jāspēlē izrādes. Mums būs vajadzīga jauna trupa, ar jaunu komplektācijas konceptu, sabalansēta pa vecumiem un citiem kritērijiem," rakstīja Hermanis, paskaidrojot, ka daļa šībrīža JRT trupas aktieru pāries ārštatā un turpinās spēlēt aktuālajās repertuāra izrādēs, kā arī tuvākajos gados JRT savās izrādēs plāno iesaistīt aktierus un aktrises, kuri nav JRT pastāvīgajā trupā. Tāpat Hermanis apstiprināja, ka 2018. gada vasarā Latvijas Kultūras akadēmijā uzņems jaunu aktieru kursu, kas tiks speciāli gatavots Jaunā Rīgas teātra vajadzībām.

Pēc tam publiskajā telpā izskanēja bažas, ka Jaunais Rīgas teātris gatavojas atlaist aktierus, tāpēc šodienas paziņojumā Hermanis uzsvēris, ka JRT trupas kodolu pārmaiņas neskars. "Atkārtoju, JRT trupas kodols paliks nemainīgs, un neviens no vadošajiem aktieriem nekādā gadījumā netiks atbrīvots. Arī turpmāk JRT repertuārs tiks būvēts ap aktieriem, kuri visus šos 20 gadus ir spēlējuši galvenās lomas. Pārmaiņas izpaudīsies papildspēku atjaunošanā un jauno aktieru piesaistīšanā," raksta Hermanis, gan nenorādot, kuri no trupas aktieriem turpmāk strādās ārštatā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!