Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Un vēl par kino mna sāpe ir tāda - pārkopēšu citur jau rakstīto -
Pirms kādiem 2 mēnešiem žurnāls IR bija publicēta informācija par Zilbaloža filmu Projām – es šķendējos, ka ir tik nepareizi , ka VKKF dod naudu kultūrai -radošajam darbam , kuru pēc tam mēs – nodokļu maksātāji nemaz nedabūjam redzēt. Kaut kur tika teikts, ka filmu varēs redzēt rudenī - RIGA IFF .

Atvēru VKKF mājas lapu un izskaitīju, ka G.Zilbalodis no VKKF saņēmis 22 500 eur divu gadu laikā. Apmēram 940 eur mēnesī.
Nu ja katram no mums iedotu tādu naudu – visticamāk, ka rastos neviens vien šedevrs – bet – labi, lai būtu – lai talantīgam jaunam cilvēkam tiek tā nauda. Nost jau vairs nepaņemsi, bet vai tas ir normāli, ka RIGA IFF tikai viens seanss un tikai Rīgas centrā mazā zālē bija?

Valsts simtgades miljoni aizgāja draugiem – sabiedrībai tika vien augstprātīgas žagas un atraugas – šī politika turpinās

Par kādu tiesiskumu , par kādu taisnīgumu vispār var būt runa?
Vai man nav taisnība, kad es apgalvoju, ka kultūra Latvijā ir padarīta par pašapkalpošanās sfēru vienai nelielai sabiedrības daļai? Vai man būtu jāmaksā nodokļi valstij, kura manu naudu tērē kultūrai, kurai es tā īsti klāt nemaz netieku vai ja tieku, tad bargi maksāju - ja mans budžets atļauj ?
Tad jau uz Marsa drīzāk balts sniedziņš uzsnigs un uz Venēras sniegpulkteni uzplauks

http://www.kkf.lv/index/finans%C4%93tie-projekti/regul%C4%81rie-projektu-konkursi.html?nozare=1&gads=2018
Pilnmetrāžas animācijas filmas “Projām” pēcapstrāde GINTS ZILBALODIS 8000.00

Animācijas īsfilmas “Spoguļezers” ražošana Bilibaba, individuālais komersants GINTS ZILBALODIS 10000.00

Animācijas īsfilmas “Spoguļezers” attīstīšana GINTS ZILBALODIS 3000.00
Animācijas filmas “Projām” attīstīšana GINTS ZILBALODIS 1500.00

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Nesen noskatījos divas citas filmas - par brāļiem Žagariem un par TOMAZO DE LAMPEDŪZU - Geparda dzimšana.
Un mani nomāca kārtējās baigi smagās pārdomas.
Mans viedoklis - filma par brāļiem Žagariem man nepateica neko, pilnīgi neko , ja neskaita, iespēju redzēt daļu viņu privātās dzīves - ar kādiem auto brauc, kādās mājās dzīvo utt. Viss cits palika it kā otrā plānā - jo īpaši attiecībā uz Andreju, kurš manuprāt, vismaz šobrīd, latviešu kultūras vēsturē ir lielāku nospiedumu kā Juris. Es sagaidīju, ka filma parādīs to, kāpēc tā - kāpēc Andrejs un pēc tam arī Juris ir nozīmīgi kultūras pasaulē. Ja neskaita Jura žēlošanos , ka aktiera darbs nemaz īsti nepatīk, tad par Andreju vispār nekas nav saprotams.
Piemēram, Andrejs filmā piemin dekorācijas - Blumberga scenogrāfiju - izrādei Aīda Kairiša režijā. Cik Latvijā ir cilvēku, kuri zin faktu, ka tad , kad šī izrāde tika gatavota, valstij nebija naudas, lai par scenogrāfu uzaicinātu I.Blumbergu - tieši Andrejs bija tas, kurš sava uzņēmuma vārdā - dabūja kredītu bankā kā privātpersona un Blumbergu uzaicināja un Blumbergs radīja šedevru utt. utjprj.
Un tad es skatos Geparda dzimšana - nu tur viss sākas -ar kur kāpēc kad piedzima , kāda ir viņa vieta pasaules kultūrvēsturē un kāds bija viņa ceļš līdz tam. Tāds normāls , izglītojošs un skaisti vizualizēts stāsts , kas man atklāj jaunu pasaules ainu un jaunas zināšanas. Izcili, lai neteiktu vairāk.

Un tad lūk - brāļi Žagari, par kuriem tāds stāsts , kāds varēt būt par katru ja ne otro , tad katru trešo ģimeni Latvijā. Tikko Santā izlasīju superīgu interviju ar Paula mazmeitu Moniku Ivonni - lūk, tikpat labi tas varēja būt stāsts , cik mīļi un jauki ģimenē dzīvo māsas - Paula mazmeitas. Bet filma tācu bija par mūsu kultūrvērtībām, nevis vienkārši par labiem cilvēkiem un brāļiem pie tam.
Tāpat man nepatika , mani absolūti nepamierināja filmas par Krli Zāli un Kurtu Fridrihsonu. Zāle tika parādīts kā klīnisks alkoholiķis visurgājējs, bet Fridrihons kā visu pamests un nesaprasts savrupnieks - nezinu - lielai daļai man apkārt esošo cilvēku vispār nav interese par latviešu kultūrvēsturi un man lāgā nav ar ko apmainīties ar domām - bet jā tādas lūk, manas pārdomas par kino.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Es nesapratu arī PELNU SANATORIJU. Viena lieta, ka ekrāns bieži bija tik tumšs , ka nebija saprotams, kas tur vispār ir - cilvēks vai zvērs, bet otra lieta - nebiaj skaidrs, kas vispār notiek.

Brālis noskatījās Jelgava 94 un noteica, ka jā - tādi mēs bijām - naivi un nezinoši. Man gribējās konkrētību - jautāju, nu laba vai slikta filma. Vienīgā latviešu filma par 100%, kas viņam patīkot esot HOMO NOVUS. Es uzreiz iebilstu, ka nekas neliecināja,ka starp varoņiem ir mīlestība, Krūze - Hermane - Skulme smuka , bet man tā arī nesaprotama , beigas bija pārsteigums , jo romānu nebiju lasījusi. Uz to man brālis noteica, ka man nekad nebūšot labi un ka sīkumiem nav nozīmes. Ups - nepārliecinoša aktierspēle
sīkums ? Bet paklusēju, jo tomēr vīrietis - varbūt viņš uztvēra kaut ko tādu, ko es nē.

Ka recenzija laba, lai neteiktu ļoti laba, piekrītu un šo es labprāt sauktu par kritiku - kaut kas tāds, kā mums ļoti pietrūkst.
Filmu , protams, neesmu redzējusi un neraujos redzēt, būs iespēja - noteikti noskatīšos.

Laura Strautmane
pirms 4 gadiem
Es filmu nesapratu. Bet es nesapratu arī Kolka kūl. Iespējams, es vēl daudz ko nesaprotu. Peace! ;)

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Paldies, autora kritiskā domāšana sit augstu vilni :) Bet, ja filmā nav nekādas loģikas, tad arī nav ko iet skatīties - to es par sevi :)
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!