Aktualitātes
17.04.2019

Grupa "Juuk" publicē Oskara Jansona dziesmu "Zelts"

Komentē
0

Dziesma "Zelts" ir otrais singls no grupas albuma, kas gaidāms šā gada jūnijā. Grupā "Juuk" sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folka un kantrī mūziku, kuru Latvijā dzird reti.

Viens no grupas dziesmu autoriem – Oskars Jansons – uzrakstīja dziesmu "Zelts" 2015./2016. gada ziemā, neilgi pēc "swamp folk" jeb "purva folka" albuma "Cockroach Prophets" izdošanas. Autors atklāj, ka "dziesma, visticamāk, ir par narcismu un mīlestību, kas, būdami pretstati, sastopoties vienmēr rada interesantu iznākumu". Rakstot dziesmu nesošo ģitāras partiju, Jansons iedvesmojies no blūzā izmantotajiem atvērtajiem skaņojumiem un spēlēšanas tehnikas, tomēr dziesmas melodijas vairāk līdzinās eiropiešu folkmūzikas mantojumam. Idejiskā pieeja savīt Amerikas un Eiropas folkmūziku ir raksturīga visam "Juuk" albumam.

Dziesmā "Zelts" spēlē mūzikas un vārdu autors Oskars Jansons (elektriskā ģitāra un balss), Edgars Šubrovskis (basģitāra), Sniedze Prauliņa (flauta), Dina Skreitule (vijole) un Raitis Viļumovs (bungas). Ieraksts veikts pie Ingus Baušķenieka studijā "Bicycle systems", māsterējis Edgars Skrāģis.

Teksta video veidojis Pēteris Masļenčenko, tā fragmentos izmantotas vairākas Dinas Skreitules fotogrāfijas.

Dziesma klausāma arī "Spotify", "iTunes", "Deezer" un citās straumēšanas un lejupielādes vietnēs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!