Aktualitātes
01.11.2019

Grupa "Ezeri" izdod albumu "Sāls"

Komentē
0

Grupa "Ezeri" izdod otro studijas albumu "Sāls" un aicina uz koncertu Kaņepes Kultūras centrā 14. novembrī.

Kā stāsta grupa, albums tapis divu gadu garumā un ieraksti veikti dažādās studijās, mēģinājumu telpās un arī lauku mājās. "Tā skanējums ir ekletisks gan no kompozīcijas, gan aranžijas viedokļa – albumā izmantoti dažādi popmūzikai raksturīgi instrumenti, kā arī stīgu trio, saksofoni, elektronika, samplēšana un tam visam cauri vijas cilvēka balss. "Ezeri" ieturējuši iepriekš uzņemto kursu, kausējot dažādus muzikālos žanrus, meklēdami proporcijas starp harmonisko un nepieradināto," teikts paziņojumā presei.

Albumā "Sāls" iekļautas 10 kompozīcijas – puse latviski, puse angliski. Albumu ierakstījis Krišs Veismanis un Kristaps Andris Austers, miksējis Krišs Veismanis, masterējis Bastiaan Kuijt. Albuma vāciņa dizainu veidojusi māksliniece Estere Betija Grāvere.

Albuma ierakstā piedalījušies arī mūziķi Evija Vēbere un Jānis Šipkēvics (Shipsea), kā arī virkne citu instrumentālistu (saksofonists Kristaps Lubovs, vijolniece Laura Muskare, altiste Marta Rācene, čellists Kristers Šīmanis un mākslinieks, modulāro sintezatoru entuziasts Kārlis Vītols).

Koncerts Kaņepes Kultūras centrā norisināsies 14. novembrī 21:00. Būs iespēja iegādāties albuma "Sāls" fiziskas kopijas, kā arī dzirdēt vairākus pirmatskaņojumus.

"Ezeri" pie Latvijas mūzikas apvāršņa parādījās 2016. gadā, kad tika izdots grupas debijas albums "Ogle" (nominēts Latvijas ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons 2016" kategorijā "Labākā debija"), ko atzinīgi novērtēja gan klausītāji, gan kritiķi. Grupa uzstājusies teju visos Latvijas festivālos, iesildījusi tādus starptautiski zināmus māksliniekus kā "Ghostpoet" un "Kelsey Lu", izveidojusi koncertprogrammu "Lēnās dejas" kopā ar teātra režisoru un mūziķi Vladislavu Nastavševu.

Albumu var noklausīties grupas profilos "Bandcamp" un "Spotify", tāpat albumu var meklēt un atrast "Tidal", "iTunes", "Deezer", "Google Play" un "YouTube Music" vietnēs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!