Aktualitātes
04.03.2019

Grupa "Bērnības milicija" aicina uz pirmā albuma pārizdošanas koncertu

Komentē
0

Ceturtdien, 14. martā, plkst. 18:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Audiovizuālajā lasītavā (4. stāvā), atzīmējot 15 gadus kopš savā pirmā albuma iznākšanas un pirmo vecuma krīzi, grupa "Bērnības milicija" aicina uz radošo darbnīcu un koncertu.

Pirms 15 gadiem kādā Rīgas teātrī notika padsmitgadnieku grupas "Bērnības milicija" pirmā albuma "Mūzika dejām" prezentācija jeb, kā grupa pati to dēvēja, "ekshumācija". Lai arī "Bērnības milicija" bija tik tikko parādījusies uz Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves, uz koncertu ieradās vairāk nekā 100 cilvēku, un kopš tā laika grupa saglabājusi stabilu vietu savu klausītāju sirdīs.

Darbnīcas laikā tās apmeklētājiem būs iespēja izgatavot savu albuma vāciņu pēc oriģinālā parauga, lai to kopā ar disku iegūtu savā īpašumā par īpašu cenu. Oriģinālais albuma noformējums veidots no padomju laika flīzes, Luija Aragona grāmatas "Komunisti" lapām un fotogrāfijas, kurā redzams fragments no bērnu apgleznotas sienas pie Rīgas Dzemdību nama.

Darbnīcas dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc nepieciešams pieteikties iepriekš.

Pēc darbnīcas turpat lasītavā sāksies "Bērnības milicijas" koncerts, grupas oriģinālsastāvam atskaņojot albuma "Mūzika dejām" dziesmas. Uz koncertu aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Paralēli pasākumam Audiovizuālajā lasītavā būs iespējams apskatīt izstādi "Zibens pa dibenu", kurā apkopoti mūzikas žurnālista, kritiķa un dīdžeja Ulda Rudaka izvēlēti 100 labākie latviešu mūzikas albumi, starp kuriem atrodams arī "Bērnības milicijas" "Mūzika dejām".

Zemāk skaties "Satori" sarunu ar grupas līderi, nu arī solomākslinieku Juri Simanoviču:

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!