Inese Priedīte
pirms 6 gadiem
P.S.
Kritiskajos un humoristiskajos rakstos un tvītos ir izskanējis pa labai idejai. Kaut kā jau tā saruna jāsāk un parasti konstruktīvāk ir nevis mesties nopelt sarunas sācēju, bet uzņemties atbildību par sarunas kvalitatīvu attīstību, piedāvājot savas zināšanas un risinājumus.

Inese Priedīte
pirms 6 gadiem
Gribu vien pievienot atzinību Latvijas Institūtam par iesaistīšanos diskusijā un viedokļu uzklausīšanu. Nav Latvijā daudz valsts iestāžu, pēc kuru komunikācijas var noprast, ka tajās strādā cilvēki ar atvērtu prātu un patiesu vēlēšanos kaut ko darīt valsts labā.

Madara Liepiņa
pirms 6 gadiem
Kāpēc lielākā daļa šī komentāra par kaunu? Mani šī kampaņa nenokaunināja, lai arī šobrīd dzīvoju ārzemēs. Vai nevarētu būt tā, ka kauninātājus visvairāk jūt tie, kam pašiem dziļi par kaut ko kauns? Raksta galvenā nostāja, šķiet, ir – ja pilnu piecu ēdienu maltīti uztaisīt šobrīd nevaram, tad nav vērts vispār šodin ēst... Protams, problēmu ir daudz ir valstī, ir cilvēkos, bet neba jau tāpēc būtu jāatturas no pilnīgi visām darbībām kas kaut cik ar šīm problēmām saistītas.Kampaņa nevienā mirklī nesaka: "mēs visu atrisinājām" vai "brauc atpakaļ, tev viss būs", bet gan izsaka vēlmi. Es arī gribu atpakaļ, bet nevienā mirklī atgriešanās šķērslis nav, ka, redz, valsts nav visu nodrošinājusi. Jo gan manai, gan, iespējams, LI gribēšanai saknes ir nevis skaitliski rēķini, bet gan kāda smeldzīga sajūta pavēderē un gaiša ticība kaut kam kopējam, lielākam par nodokļiem un budžetu.

Edgars Sauka
pirms 6 gadiem
Hmm... mani vienmēr izbrīna pēc kritikas, kritizēto sacītais, lai tad kritiķi paši dara labāk. Sākot ar valsts budzēta sastādīšanu un tagad beidzot ar LI kartiņakciju. Šāda attieksme apriori pasaka, ka izteikt savu viedokli un kur nu vēl kritizēt labāk nevajag. Ja arī kritizē, tev jābūt gatavam pašam doties uz ministru kabinetu un ķerties pie budžeta sastādīšanas vai zīmēt pašam kartiņas. Ja to neesi gatavs, esi sūdabrālis/-māsa un tava vieta pie klusējošo ratiem.

Uz šo atbildēšu - ņifiga. Ja es uzskatu par vajadzīgu, teikšu savu vārdu atbalstot vai nokritizējot pilnīgi visu, ko uzskatu par tā vērtu. Ja man liekas, ka kāds rīkojas nepareizi vai pat slikti, ir kaut ko sataisījis greizi, man ir tiesības pateikt savu vārdu. Vēl jo vairāk, ja tur ir iesaistīts kaut cents kopējās valsts (nodokļu maksātāju naudas). Līdz šim, dzīvojot Latvijā, nodokļus esmu maksājis godprātīgi un man, piedod, nošķaudīties par to, vai tevi līdz sirds dziļumiem aizvainojusi mana kritika. Tā ir tava problēma, ja reiz esi to publiski uzņēmies.

Un, ja reiz esmu pilnīgi negribot te iesaistījies diskusijā, varu pateikt savu viedokli, ka ar šādām kartiņakcijāmakcijām un citādiem sirdsapziņas plāksteriem, jūs mēģinat aizlāpīt politiķu neizdarītos darbus.
Tieši politiķiem ir jābūt profesionāļiem un jānodrošina valsts mehānisma funkcionēšana tādā kvalitātē, lai nebūtu nepieciešamības tik daudz cilvēkiem meklēt labāk apmaksātu darbu citur.
Bet, par politiķu profesionālismu, ne šeit ir runa.

Mana dziļa pārliecība, ka arī turpmāk, lai cik labi gribēta un ģeniāla nebūs nākamā mājāsaicināšanas akcija, tā vienalga saņems lielu devu iznīcinošas kritikas. Jo tā būs tikai nieka plāksteris uz neizdarīto lielo darbu caurumiem.

Bet, tomēr lūdzu piedošanu tiem, kuri jūtas aizvainoti. Gan jau gribējāt labu un darbojāties savu uzstādīto mērķu un iespēju ietvaros.

Edgars Sauka
pirms 6 gadiem
1-kārt, varbūt esmu samaitāts, vai kā, bet mani kartiņas neuzrunā; neuzrunā un viss, ko lai daru...;
2-kārt, viņas man šķiet seksistiskas; sēž/stāv nabaga latvju sievieši (tikli piekļāvušas kājas vai tiklos svārkos līdz celītim) un kluss izmisums ir viņu acīs - kur esi mans vīrieti, kādos ceļos aizdevies... trūkst tikai pēckara bēdubildes ar govi arklā, atraitni pie turēšanas un baskājainu bērņu bariņa ar stibiņās govs dzīšanai;
3-kārt, dusmas, jo esmu otrajās ceļajūtīs ar atbilstoši tirgus prasībām mainījušu profesiju, kura tik un tā šeit nav atbilstoši apmaksāta (piekritīsiet, 500 - 600 eiro par pavāra darbu nav tā summa, kura varētu apmierināt; par tiem padsmit topa restorāniem nerunāsim, bet arī tur, ticiet, pavārs nesaņem ne tuvu, cik domājat);
4-kārt, jau minēju, esmu strādājis diezgan ilgi ārzemēs. Zināmā mērā mani pašu sākumā izbrīnīja, cik daudz sieviešu (labākajos gados, ja tā var teikt) tur strādā. Neesmu, protams, veicis pētījumus, bet nebrīnīšos, ja sieviešu/vīriešu skaits būtu vienāds. Līdz ar to kartiņas ir stulbi, pat demonstratīvi seksiskas.

Edgars Sauka
pirms 6 gadiem
Visa šī diskusija (par/ap atgriešanās tēmu) man atgādina visiem zināmo patiesību, kuru nezinkāpēc visi aizmirst. Proti, ja notiek diža diskusija, kādas citas aktivitātes ciešā domubiedru pulciņā, šī pulciņa dalībnieki iedomājas, ka tikpat nikni par tēmu debatē un darbojas citos domubiedru pulciņos. Plašāk to pieņemts dēvēt par - dižām diskusijām sabiedrībā.
Latvijas ierobežoto iedzīvotāju dēļ, šādu domubiedru pulciņi reti kad ir lielāki par dažiem simtiem cilvēku. Protams, dzīves laikā mēs vienlaikus varam būt dažādos pulciņos ar dažādām aktivitātēm un idejām, bet vienalga, visa tā šūmēšanās neiziet no relatīvi neliela ļaužu skaita.
Tālāk. Savas dzīves ceļā esmu strādājis ārvalstīs (gatavojos turp doties atkal, uz ilgu laiku, ja ne ilgāk..., ārzemēs dzīvo mani bērni ar ģimenēm), esmu saticis daudzu tautiešus ar saviem dzīves gājumiem un stāstiem. Tie ir tik dažādi un raibi kā visa mūsu pasaule.
Protams, arī mans redzējums ir subjektīvs un relatīvs, un visi to var kritizēt.
Mans subjektīvais vērtējums - raksta autorei piekrītu. Īpaši par to, ka šāds LI aicinājums ir visiem, tātad nevienam. Aicinājums bez mērķauditorijas nevienu neuzrunās. Uzrunājot viņus šādā veidā, tostap arī mani, neko citu, kā zināmu niknumu iedos gan.
Pieņemu, savā domubiedru lokā, kurā apgrozās aicinājuma autori, viss liekas baigi forši. Bet, kā jau minēju, šādi pulciņi ir salīdzinoši nelieli un 99.9% pārējās "sabiedrības", kas tajā neietilpst un Feisbukā nekontaktējas, par to visu nošķaudīties. Viņi rīkojas atbilstoši pašiem sevis izvirzītiem dzīves uzstādījumiem, kas ir svarīgi tam domubiedru pulciņam, kura locekļi ir viņi. Un tā bez gala.
Uzrunājot visus, turklāt, manā skatījumā, visai aizvainojošā formā, savādāku reakciju grūti sagaidīt.
P.S. Manas aizbraukšanas iemesls ir neapmierinošs atalgojums, arī vispārējais bardaks apnicis. Ja ir aicinājums strādāt Latvijā vairāk un vairākās darbavietās - pasūtīšu, piedodiet, dirst, jo vēlos strādāt normālu darbalaiku un par to saņemt normālu atalgojumu, pārējo laiku veltot manis paša interesēm. Man man arī vairs "visas dzīves priekšā", lai atlikušos darbīgos gadus pavadītu par kaut ko cīnoties. Patiesībā dīvaina doma - dzīves jēga ir cīnīties vai vienkārši dzīvot? Es izvēlos labāk dzīvot. Kas vēlas, lai cīnās.
P.P.S. Nē, sēnes tur nelasīšu un ielas neslaucīšu.
Ja kādu aizvainoju, pats vainīgs un neatvainošos. Bet vispār, peace!

Modris Matisāns
pirms 6 gadiem
Jēdzīgi apkopots, tikai pilnībai trūkst infromācijas. Taisnība, es arī zinu, ka māte mani mīl.
Kopā būšana nav slikta lieta, bet, kad aprimušas pirmās emocijas, vajag kaut ko kopā darīt. "Atbrauc, uzbūvēsim šķūni!" vai "Klausies, man ir viena ideja:", manuprāt, izklausītos daudz simpātiskāk.

Lai gan, varbūt problēma nav projekta idejā, bet tanī, cik tā izmaksājusi atpakaļ gaidītājam. Haštags neko nemaksā, arī videouzruna neko daudz. Kartiņas, nezinu. Par lietderību nestrīdēšos, tik jāsaka, ka nesaprotu, kas tad īsti ir tas projekts? Varbūt esmu ko palaidis garām, kas rādīts LTV?

Luka
pirms 6 gadiem
Man nav skaidrs kas tieši emigrantiem varētu būt tik aizvainojošs šajā kampaņā. Un ja jau kampaņa "ir visiem, tātad nevienam" vēl jo vairāk. Komentāros pavīdēja: Latvija nav tā vieta kur ieteiktu audzināt savus bērnus...laikam jau kā jēlas olas ir tie bērni, kurus šeit nav ieteicams audzināt. Etiopija derētu? Vai Sudāna???

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Kaunināšana toč nelīdzēs. Pieredze liecina, ka divi argumenti, kas palīdz pārliecināt pat visstūrgalvīgāko, ir bailes un sāpes. Sāpes atkrīt, jo aizbruakušajiem klāt tikt grūti. Līdz ar to sist, kamēr piekritīs braukt atpakaļ, būs sarežģīti. Paliek bailes. Varētu, piemēram, sākt izplatīt info, ka sākot ar 2020. gadu, visus aizbraucēju (un varbūt arī viņu radinieku) īpašumus Latvijā apliks ar lielu nodokli. Sauksim to , piemēram, par Solidaritātes nodokli 2.0. Pēc tam, ja nodoklis nebūs samaksāts, īpašumus konfiscēs, pārdos izsolēs un naudu ieskaitīs budžetā. Redzēsiet - daļa būs atpakaļ kā likts:)

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
L. C. iebildums, šķiet, nav pret centieniem uzrunāt migrantus, bet pret to, ka kampaņa pagaidām neizrāda izpratni par aizbraukšanas iemesliem un to, kā šīs kartītes liek cilvēkiem justies. Teikt, ka L. C. neinteresē mērķi piesaistīt emigrējušos latviešus valstij, ir aplami - raksts uzsver, ka šī pieeja nestrādā.

Ja gribat redzēt, just atbalstu un saliedētību, varbūt vērts uzskatīt rakstu par konstruktīvu kritiku.

Alise Zarina
pirms 6 gadiem
Jā, Kaspar. Te kā reiz bija salasījušies kaut kādi dienaszagļi, kas ne reizi nav pacēluši pirkstiņu, lai pasauli darītu par labāku vietu, pat ne reizi peintā nav paši savu pastkartīti pamēģinājuši sataisīt. Neklausieties viņos, un Jūs tiksiet tālu. Tālu prom no realitātes.

Alise Zarina
pirms 6 gadiem
piebildīšu, ka, cik man zināms, profesionāļi pietiekami bieži par velti iesaistās sociālo kampaņu izveidē, ja redz to vērtību un potenciālu.

Alise Zarina
pirms 6 gadiem
nav labi, Kaspar. galīgi nav.

Linda cenšas panākt, lai cilvēki pieietu konstruktīvi lietām un viņu darbs nebūtu bezjēdzīgs vai pat nejēdzīgs. ja kritiķi lej kādu eļļu, tad tikai tādu, lai ieeļotu visādas virsmas un lietas beidzot virzītos uz priekšu un taptu labākas. ja nu mēs te eļļas metaforās to Latviju mēģinām celt.

(rakstīts no personīgā datora, bet darba laikā)

Alise Zarina
pirms 6 gadiem
"tāpēc vismaz kaut ko darām". nopietni? un to, ka šī ir "sociāla kustība bez aizmugures, saskaņojuma, budžeta vai aģentūras" - to nav vajadzīgs uzsvērt, to lieliski parāda, ka kustībā iesaistījušies esat tikai jūs un tad vēl cilvēki, kas "dzirkstoši" ņirgājas. nevajag pat uzsvērt, ka šī ir sociāla kustība bez jēgas, iesaistītiem talantiem vai vērtīgām idejām. tas viss ir redzams. bet, protams, pat bērna vecāki, kuru rausta aiz bizēm un sauc vārdos, var turpināt dzīvot ilūzijās, ka viņu sīkajam pievērš uzmanību un lepoties ar to, tā vietā, lai risinātu problēmu.


Patake
pirms 6 gadiem
... bet gan tādu, kas vērsta uz kopīga problēmu risinājuma rašanu, nevis tikai problēmu identificēšanu un pārākas "kritiskās domāšanas" demostrēšanu.

Patake
pirms 6 gadiem
Piekrītu rakstā izteiktajai kritikai. Akcija ir nepārdomāta, kartītes -muļķīgas un seksistiskas. Tomēr, kā jau autore to pati norādīja: "Vērtēt komunikācijas kampaņas ir daudz vieglāk, nekā tās veidot". Attieksme šī raksta komentāros mani pārsteidza, jo tika mēģināts atkal un atkal pierādīt, cik ļoti Latvijas Institūts visu izdarījis greizi, tā vietā, lai diskutētu par to, kā varētu izveidot vērtīgāku un uz reāliem rezultātiem vērstu kampaņu. Šķiet, ka šis raksturo attieksmi, kāda valda Latvijā kopumā - neatstāt jebkādu vietu radošām kļūdām un bloķēt darbību ar kritiku, kas no konstruktīvas ātri vien kļūst par pašmērķīgu. Jāpiekrīt Kasparam, ka Latvijas sabiedrība ir tik maza un pasīva, ka medaļa par piedalīšanos šeit neskan nemaz tik muļķīgi. Manuprāt, tiem, kam rūp virzīt kaut ko uz labo pusi šajā valstī, nav citas iespējas kā sadarboties un atbalstīt citam citu. Tas nenozīmē nekritisku attieksmi, bet gan tādu, kas v

Dāvids Vikmanis 1 1
pirms 6 gadiem
Rūkļa kungs ģenerē mēslu, par ko saņem pamatotu un argumentētu kritiku. Būtu vismaz priecājies, ka valsts apmaksā viņa kļūdas, no kurām pats varētu mācīties.

Bet nekā, kuļ mēslu ar putām uz lūpām vēl lielāku.

martell
pirms 6 gadiem
Bet dusmas - par ko? Aizvainojums - par ko? Vai Jūs sajūtat kaunu pēc tādas kartiņas aplūkošanas?

Atbilde ir sakne problēmai, kāpēc LI akcija neizdosies. Un Jūs arī lielā mērā to apstiprinat savā komentārā.

martell
pirms 6 gadiem
Kritika ir ok, un reizēm arī savā vietā. Un tomēr...
Situācija nedaudz atgādina ainu no panaivās filmas Rīgas Sargi, kur galvenais varonis dodas rakt tranšejas bruģētajās Rīgas ielās situācijā, kad visi pārējie nokārtām galvām ir gatavi vai nu mukt vai bezspēcībā sagaidīt Bermontu.
Kur tad ir visi tie radošie direktori un citi radošo domu giganti, kuri paceltu klausuli, uzgrieztu numuru un teiktu: Sveiks, Kaspar! Manuprāt būtu labāk tā un tā, jo... Izdarījāt? Nē, bet izņirgt (cehs utml) un kritizēt ir protama lieta. Ak jautājums par budžetu un apmaksu? Nu bet tas ir tikpat kā doties uz lielo talku, vest pastaigās patversmju dzīvniekus vai kļūt par audžuģimeni kādam bērnam. Tas ir laiks, kas radošam cilvēkam jāatrauj no sava ego un jāvelta #GribuTeviMājās rezultātam. Jāizrok pāris metri tranšeju tā vietā, lai spēlētu skvošu vai mācītos spāņu valodu.
Lielā tēma aizkadrā - vai mūsu valsts ir tik laba, lai spētu aizbraucējus atsaukt? Un atkal, ja katrs no mums tos pāris metrus būs izrakuši, tad arī šī vēsts nonāks līdz emigrējušajiem. Es, protams, saprotu, ka lembergi un ušakovi ieņirdz par šo un sarakstu sistēmu vēlēšanās mainīt netaisās. Bet ir kādas labas zāles pret politisko nihilismu. Jo gudrāki un konkurētspējīgāki cilvēki dzīvos Latvijā, jo starptautiskākas būs viņu personīgās ekonomiskās aktivitātes. Un ja virzība ir šāda, tad vietējiem bērnudārzu rindu menedžeriem būs aizvien mazākas iespējas manipulēt ar iedzīvotājiem/nodokļu maksātājiem un tie būs spiesti konkurēt savā starpā. Tas notiek jau tagad (piem. Mārupe vs Rīga, Ādaži vs Rīga, Rīga vs Berlīne utt)! Tā nelaime ir tāda, ka pat notiekot šim sabiedrības pašattīrīšanās procesam, tas ir pārāk lēns, lai lēcienveidīgi varētu uzrīkot kampaņu: Redziet cik labi te tagad ir! Bet ar kaut ko jāsāk ir. Un pareizi jau Kaspars raksta - neviens jau nav piezvanījis un paprasījis, kādas ir plānotās LI aktivitātes.
Un tā nav, ka kampaņa ir lemta neveiksmei. Viens mans brālēns ir atgriezies no Īrijas jau Latvijā pavada otro gadu. Emigrācijā sabija 7 gadus. Un atzīst - ir grūtāk, bet ne neiespējami. Vēl viens brālēns plāno atgriezties no Austrālijas pēc 15 emigrācijā pavadītiem gadiem. Jā - viņi saskata stabilitāti, kas lēnām, bet palielinās. Un tā tomēr ir identitāte, nevis bezpersoniskums Korkā vai Sidnejā.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Varbūt ir vērts padomāt par kampaņu, kas aizbraucējus aicina atgriezties atpakaļ ar motivāciju izveidot šeit kaut ko līdzīgu tam, kamī viņi ir piedalījušies tur?

Tas būtu #DariTapatTe

Protams, tam prasītos kāda nebūt valsts atbalsta programma, kas viņiem palīdzētu ļaut uzsākt jaunās lietas.

Respektīvi, viņus aicina atgriezties nevis uz "visu gatavu" - jo to valsts savu visaptverošo absurdu dēļ nevar nodrošināt - bet piedalīties "visa gatavā" radīšanā. Slimīgas nostaļģijas vietā kā draivs tiek ieslēgts veselīgs izaicinājums.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Nez vai būtu pareizi vispārināt, jo:
1) ne visi ar citu ādas krāsu ir dogmatiskie musulmaņi;
2) jebkurā gadījumā runa iet par nelielu daudzumu šādu cilvēku.

Kā izteikti pozitīvs piemērs ir Lingita Bopulu (ļoti atvainojos, ja vārdu/uzvārdu rakstu nepareizi), kas ir aplauzusies šovbiznesa lidojumos un tagad studē ar valodniecību saistītas lietas. Var jau teikt - jā, bet viņas māte ir latviete. Taču ādas krāsa ir cita, vai ne?

Es arī esmu dienējis un zinu, par ko Tu runā. Tas ir gluži kas cits.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Cilvēki ar citu ādas krāsu, kas runā latviski, bagātina sabiedrību un kultūras telpu. Tādi jau šeit ir un man ir liels prieks, ka viņi šeit tādi ir.

Marta avens
pirms 6 gadiem
"Ja jau runātāji, rakstītāji un kritizētāji būtu tik uz rezultātu un panākumiem orientēti, tad mums šo kustību vispār nevajadzētu."

Baidos, ka runātāji, rakstītāji un kritizētāji ir klajā mazākumā par pie vadības kloķiem pielaistajiem aplamā darītājiem. Līdz ar to pirmo orientācija uz panākumiem izčākst otro orientācijā uz pašlabumu. Pēdējais svaigais piemērs - viss, kas notiek ap VID, ieskaitot jaunizcepto priekšnieckandidāti, kuras pašas deklarācijas uzdod jautājumus par ilglaicīgu valsts piečakarēšanu.

Tādējādi jebkāda šāda labi iecerēta kampaņa atduras pret mērķauditorijas "a nafig man atpakaļ uz to vājprātu vajag ...". Un vēl vairāk. Tas daudziem šejieniešiem liek uzdot jautājumu: "Cik ilgi vēl šajā vājprātā palikt??"

andris-g GRINBERGS
pirms 6 gadiem
latvijas institutam--beidziet tacu imitet darbibu- / reali noskaidrojiet ka IZRAELA rikojas ko un ka darija kad savejos aicinaja MAJAS

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Jā, arī šķita ka šī akcija ir "projekts projekta dēļ".
Vien nepiekrītu izteiktajai aksiomai "jo cilvēki ar tumšāku ādas krāsu latviešiem nepatīk." - muļķības. Ādas krāsas pigmentācijai nav nekādas nozīmes. Nepatīk ka ja kāds apgalvo ka viņa reliģija ir vienīgā pareizā, un ka visi kuri dzīvo tai neatbilstoši, ir "sliktie" - jā, tas nepatīk. Bet šādu "pamācītāju" ādas krāsa variē visos iespējamos spektros, ja varētu tā izteiktie, arī daži labi baltin balti.
Nevajag izplatīt nepamatotus stereotipus. Un ja cilvēki ar tumšu ādas krāsu vēl piedevām iemācās kontaktēties latviski - tad domāju, visas durvis atvērtas.

akmens
pirms 6 gadiem
Es no 1966. līdz 1968. dienēju Krasnajā Armijā. Ar mani mūsu daļā dienēja musulmaņi. Es zinu, kā viņi "bagātinās" mūsu sabiedrību - tā, kā viņi izturējās pret dienestu un ne savejiem dienesta biedriem.

akmens
pirms 6 gadiem
Es jūs pēc vārda zinu. Visu nelasīju, jo pārskrienot tekstam pa diagonāli, ir saprotams, ka jūs rakstāt par mediju apzinātu cilvēku muļķošanu (arī zombēšanu). Naudas izniekošana, bet ne gadījumā, kad tiek reklamēti bezrecepšu medikamenti - tas nes postošas sekas gan cilvēku veselībai gan makiem.
Ir vēl IEMEŠANA LAIMĒ - kā kļūt par miljonāru, ģēniju, kā izvairīties no slimībām, piekopjot veselo dzīves veidu...

juve
pirms 6 gadiem
1) Es neapgalvoju, ka man "patiešām rūp" šīs kustības mērķis. Nezinu, kāpēc runājat manā vietā.

2) Man ārzemēs ir daudz palicēju, arī pašu tuvāko radinieku lokā. Audzināt savus bērnus Latvijā šobrīd es viņiem nenovēlu, tāpēc asarainas pastkartes ar lūgumiem braukt atpakaļ nesūtu.

Atvainojos, ja jūs kādā veidā aizskāra mana anonimitāte.

Ar cieņu,
Justīne Vernera

juve
pirms 6 gadiem
"Ja jau runātāji, rakstītāji un kritizētāji būtu tik uz rezultātu un panākumiem orientēti, tad mums šo kustību vispār nevajadzētu."

šajā brīdī es jums ieteiktu piebremzēt, jo izklausās aizvien sliktāk. īpaši "ar darba kontu autorizējoties".
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!