Ar bērniem
28.09.2018

Grāmatnīca "Mr Page" aicina bērnus piedalīties bezmaksas "Jauno lasītāju klubā"

Komentē
0

Grāmatnīca "Mr Page" sadarbībā ar bērnu grāmatu izdevniecību "Liels un mazs" rīko "Jauno lasītāju kluba" nodarbību ciklu "Bērnu Eiropa", kurā, pārrunājot izlasītās grāmatas, tiks veicināta bērnu kritiskā domāšana, empātija un prasme pamatot savu viedokli, kā arī stiprināts lasītprieks. Nodarbības vada Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots.

"Mr Page" "Jauno lasītāju klubs" ir pasākumu sērija aktiera K.A. Avota vadībā, kas aizsākta jau 2017. gadā ar mērķi veicināt bērnos lasītprieku.

Pirms katras sanākšanas, kas notiek reizi divās nedēļās, bērniem tiek izsniegtas lasāmpaciņas ar Kārļa izvēlētu saturu – fragmentiem no prozas, dzejas, lugām -, kas pirms tikšanās pašiem mājās jāizlasa. "Jauno lasītāju kluba" laikā bērni caur spēlēm un sarunām apspriež izlasīto, iztēlojas sevi varoņu vietā, modelējot dažādus situāciju risinājumus, kā arī diskutē par izlasīto, spēlējot advokātos un prokuroros. Te valda savi likumi un kārtība, piemēram, ikvienam dalībniekam pirms nodarbības jāizvēlas sev pseidonīms; nevienam nekad nav citiem skaļi jālasa priekšā, ja vien pats dalībnieks neizsaka vēlēšanos to darīt u.tml.

Septiņu nodarbību cikla "Bērnu Eiropa" dalībnieki tiks iepazīstināti ar bērnu daiļliteratūru: no igauņu, islandiešu, portugāļu, franču, zviedru un nīderlandiešu valodas tulkotām bērnu grāmatām. 

6 līdz 9 gadus veci bērni tiek aicināti piedalīties nodarbībās, kurās tiks pārspriests izlasītais Barbru Lindgrēnes grāmatā "Loranga" un Andrusa Kivirehka grāmatā "Oskars un lietas".

Bērni no 9 gadu vecuma tiek aicināti uz nodarbībām par Lēlo Tungalas grāmatu "Biedrs bērns" un Hīsa Kaujera grāmatu "Lielā grāmata par Madaru".

Viena no nodarbībām tiks veltīta ilustrācijai, un tajā aicināti piedalīties jebkura vecuma bērni. Šajā reizē notiks saruna par bilžu grāmatām "Briesmonītis teica NĒ!", ko ilustrējusi Ausloiga Jonsdotira, "Ja es būtu grāmata" (ilustrators Andrē Letrija) un "Cālēns Blēzs un Dzimiņas Dīnas forti", ko ilustrējis Klods Pontī. Grāmatas izdotas ar ES programmas "Radošā Eiropa" atbalstu.

Pateicoties ES programmas "Radošā Eiropa" atbalstam, šī cikla nodarbības būs apmeklējamas bez maksas, taču jāņem vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, tāpēc apmeklējums pirms tam jāpiesaka. Informācijai par visiem šī cikla un citiem "Mr Page" "Jauno Lasītāju kluba" pasākumiem var sekot līdzi grāmatnīcas "Mr Page" feisbuka kontā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!