Aktualitātes
14.06.2017

"Google" radījusi apjomīgu modes vēsturei un tendencēm veltītu datubāzi

Komentē
0

"Google" izveidojusi, iespējams, apjomīgāko un pieejamāko modei veltīto interneta datubāzi. Tā apkopo multimediju materiālus un informāciju, kas aptver 3000 gadu senu apģērbu dizaina vēsturi, personības un kustības, turklāt pieejama ikvienam ar interneta pieslēgumu, vēsta "Quartz.com".

Projekts "We Wear Culture" ("Mēs valkājam kultūru") tapis, "Google" sadarbojoties ar vairāk nekā 180 muzejiem, skolām, modes namiem un citām organizācijām visā pasaulē. Projekts ir daļa no "Google" "Mākslas un kultūras" platformas, kuras mērķis ir digitalizēt pasaules kultūras vērtības. Jaunais projekts darbojas kā tiešsaistes multimediju enciklopēdija un arhīvs, kurā apkopoti vairāk nekā 30 000 apģērbu un aksesuāru attēli no 3000 gadu ilgas modes vēstures.

Ekrānšāviņš no vietnes

Vietne piedāvā arī vairāk nekā 450 interaktīvas prezentācijas par dažādām tēmām – leģendāriem modes dizaineriem, revolucionāriem jaunievedumiem apģērbā, modes laikmetiem un tendencēm. Prezentācijas papildina video un attēli, sākot no 18. gadsimta franču modes liecībām līdz japāņu ielu modes piemēriem.

Vietne izmanto dažādus līdzekļus, lai prezentētu atšķirīgas tēmas. Interaktīvs video par Koko Šaneles radīto mazo melno vakarkleitu atklāj ikoniskā apģērba gabala panākumu ceļu, kā arī ieskicē melnu apģērbu vēsturi, savukārt citā sadaļā īpaši augstas izšķirtspējas fotogrāfijās iespējams detalizēti izpētīt dažādus vēsturiskus apģērbus, piemēram, Anglijas karalienes Elizabetes I ņieburu.

Tāpat digitālu ekskursiju veidā iespējams izstaigāt dažādus modei veltītus pasaules muzejus, kā arī 3D video iepazīt, piemēram, Metropolitena mākslas muzeja apģērba restaurācijas un saglabāšanas darbnīcu.

"Mēs gribējām parādīt, ka mode ir kas vairāk nekā tas, ko tu valkā: ka tam apakšā ir stāsts, cilvēki un ietekmes, kas nāk no mākslas, mūzikas un kultūras tās plašākajā nozīmē," jauno projektu apraksta "Google".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!