Aktualitātes
20.12.2019

Ģertrūdes ielas teātrī top jauna Vladislava Nastavševa izrāde

Komentē
0

6. janvārī Ģertrūdes ielas teātrī pēc ilgāka laika pirmizrādi piedzīvos jauna Vladislava Nastavševa izrāde, kurā viņš interpretēs franču kinorežisora, rakstnieka un Sada balvas ieguvēja Alēna Girodī romānu "Te sākas nakts".

Izrādi kopā ar Nastavševu veido aktieri Igors Šelegovskis, Kaspars Dumburs, Āris Matesovičs, Marija Linarte, Inese Pudža, Anta Aizupe un Henrijs Arājs, savukārt dramatizējumu radījis Vilnis Vējš.

"Te sākas nakts" ir Alēna Girodī, kurš plašāk pazīstams kā atzīts kinorežisors, debijas darbs literatūrā. Romāns Francijā apbalvots ar Sada balvu literatūrā, kritiķiem to atzīmējot kā Girodī filmogrāfijas esenci. Darba centrā ir četrdesmit gadu vecais Žils, kurš atvaļinājuma laikā kādā Francijas mazpilsētā izveido neparastu draudzību ar deviņdesmitgadīgo Opīti. Mierpilnā idille mainās, kad stāstā iesaistās žandarmērijas šefs.

"Alēna Girodī darbu var raksturot kā cīņu par mieru eksistencē ar citiem un sevi pašu. Autora absurdais, komiski mulsinošais un provokatīvais stāsts atklāj ilgas pēc emocionālas intimitātes un cilvēciskas saiknes, ko galvenais varonis Žils negaidīti atrod Opītī," rakstīts izrādes pieteikumā. "Vladislavs Nastavševs savās izrādēs izaicina normalitātes kultu un pēta tās neredzamās robežas, kas mūsu sabiedrībā liedz pieņemt atšķirīgo. Arī šoreiz sadarbībā ar spilgtu jaunākās paaudzes aktieru ansambli režisors aicina skatītājus ienirt dvēseles ezeru dziļākajos un tumšākajos slāņos, pārskatot vispārpieņemtos priekšstatus par mīlestību un seksualitāti, kaisli un vardarbību."

Pašlaik gan biļetes uz janvārī un februārī ieplānotajām izrādēm jau ir izpārdotas, bet sekot repertuāra jaunumiem iespējams Ģertrūdes ielas teātra mājaslapā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!