Aktualitātes
08.01.2018

Galerija "427" lūdz ziedot darbības turpināšanai

Komentē
0

22. decembrī, nedēļu pirms jaunā gada, galerija "427" saņēma skumju ziņu no VKKF par atbalsta nepiešķiršanu 2018. gadam, kas faktiski nozīmē to, ka esošās telpas Stabu ielā 70 drīzumā jāslēdz, jaatceļ visas šogad ieplānotās izstādes un jāatstāj robs pilsētas mākslas dzīvē. Tāpēc 3. janvārī tika uzsākta ziedojumu vākšanas kampaņa pūļa finansējuma vietnē "Indiegogo", lai nodrošinātu 427 galerijas pastāvēšanu arī 2018. gadā, informē viens no galerijas dibinātājiem, mākslinieks Kaspars Groševs.

"427" galeriju 2014. gada aprīlī dibināja mākslinieki Ieva Kraule un Kaspars Groševs ar mērķi ienest jaunas idejas, izstādīt lieliskus māksliniekus un meklēt piedzīvojumus laikmetīgajā mākslā. Kopš tā laika uzrīkotas vairāk kā 30 izstādes, pasākumi, lasījumi un tiešsaistes projekti, kuros piedalījušies daudzi burvīgi mākslinieki, piemēram, Tore Valerts, Miraks Džamals, F5, Vitenis Burokas, Karls Palms, "GolfClayderman", Darja un Agata Meļņikovas, "the Ocean Academy of Arts", Evita Vasiļjeva, Visente Mollestads, Raids Kalniņš, Gilija Tala, Metjū Luts-Kinojs, Henings Lindkvists, Marianne Viero, Līva Rutmane, Marija Olšauskaite, Monika Lipšica, Vivjena Grifina, Gaile Pranckunaite un daudzi citi.

Laika gaitā "427" galerija ir bijusi restorāns, horoskopu lasīšanas sesija, striptīza bārs, izliets betonā, rituālu norises vieta, tukšs naktsklubs ar Baltijā lielāko disko bumbu, kapenes, deju grīda no Lietuvas Izglītības ministrijas, modes mēle, skaistumkopšanas salons, iepazīšanās spēle, popiela, ceļojoša kaste un daudz kas cits.

Kā raksta Kaspars Groševs, arī 2018. gadā "427" galerija grib turpināt iesākto un tai ir padomā aizraujoši plāni un vairākas interesantas izstādes. Tomēr šobrīd tā vairs nespēj samaksāt par īri, sniegt atbalstu māksliniekiem, ko izstāda, transportēt mākslas darbus un, vissvarīgā, rīkot izstādes, lai nodrošinātu alternatīvu Latvijas mākslas ainā. Tādēļ "427" galerija lūdz cilvēkus, kurus aizrauj tās programma, ziedot naudu tiešsaistē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!