Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
11.06.2019

Foto: Žurnālisti prasa atbrīvot Maskavā aizturēto Ivanu Golunovu

Komentē
0

11. jūnija rītā pie Krievijas vēstniecības pulcējās aptuveni 150 cilvēku – žurnālisti, sabiedriskie aktīvisti un vārda brīvības aizstāvji, lai paustu protestu pret pazīstamā Krievijas žurnālista Ivana Golunova apcietināšanu.

6. jūnijā Maskavas policija aizturēja Rīgā bāzētā krievu medija "Meduza" žurnālistu Ivanu Golunovu, apsūdzot viņu narkotiku tirdzniecībā. Tomēr Golunovs savu vainu noliedz un uzsver, ka narkotiku paciņas viņam "piesviestas". Pastāv uzskats, ka apcietināšana ir politiski motivēta, jo Golunovs ilgstoši pētījis nelikumības Maskavas un Krievijas varas struktūrās – korupciju, nolaidību un dažādas biznesa shēmas (ar spilgtākajām Golunova publikācijām, kuras žurnāls "Meduza" atļāvis arī brīvi pārpublicēt, var iepazīties šeit). Pašlaik Golunovs atrodas mājas arestā.

Piketā pretim Krievijas vēstniecības ēkai piedalījās ap 150 cilvēku. Uz plakātiem un T-krekliem bija saukļi "Es esmu Ivans Golonovs", "Brīvību Ivanam Golunovam", "Ivans Golunovs ir nevainīgs. Sauciet pie atbildības tos, kas šo lietu safabricēja", "Ar dūri patiesību nenositīsi", "Jūsu paciņa – jūs arī sēdiet" u.c. Piketu organizēja Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga un portāla "rus.delfi.lv" nacionālo ziņu redaktore Ksenija Koļesņikova, un tajā piedalījās daudzi pazīstami žurnālisti no radio, televīzijas un ziņu portāliem – Gundars Rēders, Ilze Jaunalksne, Rita Ruduša, Andrejs Šavrejs, Kristīne Garklāva u.c., arī interneta žurnāla "Satori" redakcija.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!