Aktualitātes
19.06.2018

Foto: Spožā Villendorfas Venera pamet Latvijas Mākslas akadēmiju

Komentē
1

Kopš 2010. gada pie Latvijas Mākslas akadēmijas ieejas atradās mākslinieces Brigitas Zelčas-Aispures darbs "Villendorfas Venēra 21.gs.". Pirmsjāņu nedēļā skulptūra ir pametusi savu atrašanās vietu, lai tuvākā gada laikā piedzīvotu rekonstrukciju.

"Villendorfas Venēra ir mans bakalaura darbs, kurš – kā jau studiju darbs – tika risināts un veidots no pagaidu materiāliem: putuplasta un plastikāta. Esmu ļoti pateicīga visiem, kam šis mākslas objekts sagādāja domātprieku, bet – kā jau katram no pagaidu materiāliem tapušajam darbiem, arī Venērai pienāk brīdis, kad ir jāpārtop noturīgā materiālā – nērūsējoša tēraudā, lai nezaudētu sākotnējo estētisko risinājumu. Tāpēc šobrīd Venēra pamet Rīgas centru, lai atjaunota atgrieztos tuvāko gadu laikā," stāsta darba autore Brigita Zelča-Aispure.

"Villendorfas Venera 21. gs." kļuvusi par Latvijas Mākslas akadēmijas atpazīstamības zīmi un saņēmusi nomināciju "Dienas" gada balvai kultūrā (2010).  Māksliniece B.Zelča-Aispure radījusi arī vides objektus "Klusā daba" Botāniskajā dārzā un "Mala" Viesturdārzā.

"Latvijas Mākslas akadēmijas simtgades pasākumu ietvaros, LMA plāno piesaistīt finanšu līdzekļus, lai atjaunotu un atgrieztu LMA fasādes priekšā "Villendorfas Venera 21. gs." darbu, lai tas turpinātu priecēt rīdziniekus un ārzemju viesus," saka LMA rektors Kristaps Zariņš.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!