Foto: Juris Ross
 
Aktualitātes
02.07.2018

Foto: Sarunu festivāls "Lampa" pulcējis 16 000 apmeklētāju

Komentē
0

Ar spilgtām diskusijām un aizraujošiem pasākumiem noslēdzies Sarunu festivāls "Lampa", kas Cēsu pils parkā notiek jau ceturto vasaru. Šogad festivāla apmeklētāju skaits bijis rekordliels – Cēsīs piektdien un sestdien kopumā viesojušies vairāk nekā 16 000 cilvēku, turklāt vēl aptuveni 47 tūkstoši vērojuši festivāla tiešraides internetā. Jau sākušies sagatavošanās darbi, lai 2019. gada vasaru "Lampa" izgaismotu 28. un 29. jūnijā, informē rīkotāji.

Spītējot vēsajiem un mainīgajiem laikapstākļiem, Sarunu festivāla "Lampa" apmeklētāju skaits turpinājis augt arī šogad, uzstādot jaunu apmeklējuma rekordu. Festivālu, kas šogad bija veltīts uzticēšanās tēmai, nedēļas nogalē apmeklējuši aptuveni 16 000 dažādu vecumu un tautību cilvēku no neskaitāmām Latvijas un pasaules vietām.

Vislielāko auditorijas uzmanību jau tradicionāli izpelnījās par festivāla hedlaineri dēvētais "Cepiens", kas šogad norisinājās oktobrī gaidāmo Saeimas vēlēšanu zīmē, analizējot aktuālākos vēlēšanu un politiskos procesus caur humora prizmu. Plaši apmeklēta abu festivāla dienu garumā bija arī "Politiskā arēna", kur apmeklētāji varēja satikt vairāku politisko partiju pārstāvjus un iesaistīties diskusijā vai uzdot sev svarīgus jautājumus. Jaunieši savus domubiedrus dažādās aktivitātēs iesaistīja Riekstu kalnā, uz īpašām koka platformām radot īstu "Īssavienojumu". Savukārt paši mazākie aktīvisti laiku pavadīja "Mini Lampā" – bērnu izklaides programmā. Netrūka arī dažādu augstvērtīgu diskusiju, kultūras pasākumu, izrāžu, meistarklašu un radošo darbnīcu – 270 pasākumu ietvaros aktivitātes tika nodrošinātas ikviena gaumei un interesēm.

Vairāk nekā 50 šī gada festivāla diskusiju un pasākumu video ieraksti skatāmi LMT Straume arhīvā.

Sarunu festivāls "Lampa" ir vide un impulss nemitīgai sevis pilnveidošanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Festivāla saturs neatstāj vienaldzīgu – tās ir divas dzīvesprieka pilnas dienas, kurās asināt prātu, paplašināt redzesloku un izaicināt savus priekšstatus. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt. Visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Šogad "Lampa" Cēsu pils parkā bija iedegusies 29. – 30. jūnijā. Plašāk par festivālu un aktuālā informācija šeit. www.festivalslampa.lv .

Festivālu rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, "Swedbank Latvija", komunikācijas vadības aģentūra "Deep White", reklāmas aģentūra "Armadillo", Cēsu novada pašvaldība un British Council pārstāvniecība Latvijā.

1. diena (foto: Juris Ross)

2. diena (foto: Alfrēds Ulmanis)

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!