Aktualitātes
15.04.2019

Foto: "Prāta vētras" bundzinieks Kaspars Roga debitē dokumentālajā kino

Komentē
1

8. maijā kinoteātrī "Forum Cinemas" pirmizrādi piedzīvos mūziķa, grupas "Prāta vētra" bundzinieka un videoklipu režisora Kaspara Rogas debija kino – dokumentālā filma "Meklējot Mr. Kauliņu".

Filma stāsta par Guntaru Kļaviņu jeb Mr. Kauliņu, kurš ir finansists un dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, atstājot radiniekus un draugus par sevi pilnīgā neziņā. Starp tiem ir arī viņa labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kur palicis Kauliņš. Pēc vairākiem gadiem Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru – dimantu meklēšanu.  

"Ceru, ka ar šo filmu man un lieliskajai komandai būs izdevies nodot skatītājiem kaut nelielu daļu no savas dzīves piedzīvojumiem, tāpat ļaut aizdomāties par tādām lietām kā īsta draudzība, nauda, dimanti un to abstraktā spozme, dzīves jēgas meklējumi un vienkāršais cilvēks, kurš mēģina tajā visā atrast patieso sevi," par filmu stāsta režisors Kaspars Roga.

Filmā izmantotais paņēmiens ir tuvs mākslas kino žanram, un skatītājs praktiski nejutīs operatora klātbūtni, ļaujot pilnībā nodoties drāmai, kas risinās Kauliņa dzīvē. Līdz šim dimantu pasaule bijusi diezgan slēgta filmēšanas grupām, tomēr Kaspara Rogas draudzība ar Guntaru būs caurlaide uz līdz šim neredzētām vietām. Kaspars nav nejaušs stāsta varonis – viņš labi pazīst Guntaru un savulaik pats pazaudējis naudu dimantu biznesā. "Taču šis stāsts nebūs par naudu, bet par draudzību un lietām, kas ir daudz vērtīgākas par to, ko varam nopirkt veikalā," uzsver filmas veidotāji.

Filmas radošā komanda: režisors Kaspars Roga, producenti: Undīne Buka un Sandijs Semjonovs, montāžas režisore Audinga Kučinskaite, operators: Jānis Andrejevs, filmu kompānija: "SKUBA films" un "ZORGE Cinema". Filma tapusi ar  Nacionālā kino centra atbalstu.

No 10. maija filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!