Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
22.04.2019

Foto: Madonā atklāta pirmā laikmetīgās mākslas biennāle MABOCA

Komentē
0

20. aprīlī ar izstāžu atvēršanu, performancēm un citiem pasākumiem Madonā sākās pirmā laikmetīgās mākslas biennāle MABOCA jeb "Madona Bunch of Cool Art". Atklāšanā pabija arī "Satori".

Dienu iesāka Kaspara Groševa izstādes "Velni un pelni" atvēršana Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, ko mākslinieks novērtēja kā "iespējams, labāko izstāžu zāli Latvijā". Paralēli tika atklāts arī jauns Ginta Gabrāna virtuālās realitātes platformas "SAN.app" darbs, kas skatāms visā pilsētā, lejupielādējot īpašu aplikāciju, savukārt turpinājumā velosipēdu veikalā "Velo Cool" durvis vēra videospēļu salons, ko iekārtojuši mākslinieki sauna fantasy, mc trance escape from reality un subspatial.xyz.

Tikmēr Madonas patērētāju biedrības zālē Poruka ielā 4 līdzās Ojāra Pētersona darbam "Liberālās demokrātijas roze" un Katrīnas Čemmes instalācijai darbojās "Monumentālā kafejnīca", kur mākslinieču Elīnas Vītolas un Amandas Ziemeles vadībā ikviens varēja iestiprināties ar mākslu, radot un apēdot pats savu gleznu.

Festivāla atklāšanas programma turpinājās ar "Golf Clayderman" rīkoto modes skati "Pokemon" Madonas 1. vidusskolas sporta zālē, Ivara Grāvleja organizēto muzikālo performanci Saieta laukumā un Ievas Putniņas veidotā "Hotel Madona" restorāna interjera apskati, savukārt diena beidzās kinoteātrī "Vidzeme" ar koncertprogrammu "Brīnumu nakts", kas notiek jau desmito reizi un šogad bija orientēta uz elektronisko mūziku un hiphopu.

Festivāls turpināsies mēneša garumā gan publiskās un visiem ikdienā pieejamās, gan privātās telpās Madonas pilsētas centrā. Tā jaunumiem iespējams sekot feisbukā un instagramā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!