Visi foto: Andrejs Strokins un Kristīne Madjare
 
Aktualitātes
11.12.2017

Foto: LNMM atklāta izstāde par dzīvi pirms interneta

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un "ABLV Charitable Foundation" atklājuši izstādi "Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze", kas līdz 2018. gada 4. februārim apskatāma Lielājā izstāžu zālē. Jau pirmajās dienās kopš atklāšanas izstāde piedzīvojusi lielu apmeklētāju atsaucību, kļūstot par satikšanās vietu vairākām apmeklētāju paaudzēm.

Kuratori Kaspars Vanags, Zane Zajančkauska un Diana Fransena izstādei izvēlējušies starpdisciplināru pieeju. Līdztekus mākslai ekspozīcijā iekļautas arī sadzīviska rakstura laikmeta liecības, kurus aizdevuši Latvijas iedzīvotāji no saviem mājas arhīviem. Tā kopā veidojies personīgs stāsts, kas vēsta par laiku, kad sevis paša un citu meklējumi notika analogā, nevis digitālā vidē.

Izstāde raisa daudz un dažādas atmiņas vidējās un vecākās paaudzes skatītājos, savukārt interneta laikmetā uzaugušajiem tā ir maz zināma, bet intriģējoša pasaule, kuru atklāt. Izstāde ļauj arī iepazīt māksliniekus, kuru veikumu pieskaita nozīmīgam pagrieziena punktam mūsdienu mākslas vēsturē un kas Latvijā būs redzami pirmo reizi, piemēram, ARTPOOL, Irma Blanka (Irma Blank), Ons Kavara (On Kawara), Viljams Kentridžs (William Kentridge), Dmitrijs Prigovs (Dmitri Prigov), Rūta Volfa-Rēfelta (Ruth Wolf-Rehfeldt), Dīters Rots (Dieter Roth), Marta Rozlere (Martha Rosler), Jirži Valohs (Jiří Valoch), Francs Erhards Valters (Franz Erhard Walther). Izstādē iesaistīti arī pazīstami jaunākās paaudzes latviešu mākslinieki Andrejs Strokins, Viktorija Eksta un Ingrīda Pičukāne. Ar mākslinieku un dalībnieku sarakstu un papildu informācju iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!